Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis anmäld för urartad julfest– frias i rätten

- 23/05/2014, 21:13 -
I vintras anmäldes en polisman för att ha slagit till sin kollega under julfesten.
1 av 2

I vintras anmäldes en polisman för att ha slagit till sin kollega under julfesten.

Nu frias han av domstolen.
2 av 2

Nu frias han av domstolen.

Jessica Gow / SCANPIX

Personalfesten i polishuset urartade i en anmälan om misshandel mellan två kollegor. Nu frias den misstänkta gärningsmannen.

MOTALA. Man kan lätt tro att polisers personalfester är aningen mer städade än andra. 

Men det stämmer nog inte riktigt överens med verkligheten. 

I julas hölls nämligen ett stationspartaj som urartade i en polisanmälan om misshandel på polisstationen. Men mannen som misstänktes ligga bakom det utdelade slaget frias nu i domstol. 

Fyllesnacket gick snett

Stationens anställda hade varit ute och käkat på restaurang. De återvände sedan till stationen där en bar var uppställd. I förhören framgår att den tilltalade, en 47-årig man, spelade musikquiz med festens deltagare medan en av hans kollegor stod i baren. 

Lite senare ska de två ha råkat i luven på varandra efter något som i förhören beskrivs som "fyllesnack". 

Vittnen såg inga slag

Enligt anmälan om misshandel har den 47-åriga mannen sagt att han fick ett plötsligt infall att vilja slå sin kollega. Han ska sedan ha gått till attack när kollegan stod och diskade, varpå de båda ramlade omkull. 

Men ingen av vittnena till händelsen tycker sig ha sett att slag har utdelas, och domstolen väljer att fria den 47-åriga polismannen.