Måndag 2 Aug
Stockholm

Han är efterlyst – misstänks för mord

Simon Arnamo, 22.
Simon Arnamo, 22. Foto:

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 1. 22-årige Simon Arnamo är på sannolika skäl misstänkt för mord och jagas av polisen – bland annat med hjälp av Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Simon Arnamo

Ålder: 22

Längd: 1,78

Vet du mer?

Ring tipstelefonen hos Fast på 0767-974100

På sajten Swedens Most Wanted efterlyses några av Sveriges mest eftersökta brottslingar – med namn och bild. Personerna som syns är efterlysta av Interpol och Fast, rikskriminalpolisens grupp för aktivt sökande efter förrymda.

I en serie kommer Nyheter24 nu att uppmärksamma några av fallen.

En person bakom sajten förklarar att alla som syns på listan är misstänkta för brott med minst minst två års fängelse i straffskalan och man ska vara internationellt efterlyst.

– Sen gör vi ingen skillnad, alla dem publiceras, säger personen bakom till Nyheter24.

Sajten har också fått in "otroligt mycket tips", bland annat via Facebook vilket enligt personen lett till en hel del gripanden.

Efterlyst för mord

En av de personer som finns med bland de efterlysta är 23-årige Simon Arnamo som är efterlyst misstänkt för mord. Det var i september 2012 som Arnamo, som har kopplingar till SMR, ska ha knivhuggit 22-årige Joakim Karlsson i Vallentuna.

Tidigare i år begärdes han också häktad i sin frånvaro.

– Jag behöver begära honom häktad för att eventuellt få hem honom till Sverige om han befinner sig utomlands, sa åklagare Katarina Lenter till Aftonbladet då.

Kommentera
Kopiera länk
Dela