Fredag 16 Apr
Stockholm

"För alla andra är hon bara en pundare, men hon är min dotter...”

Fler än 20 000 personer har på bara några timmar delat polisen i Huddinges inlägg om mamman som sökte sin missbrukande dotter. Ett Facebook-inlägg där polisen manar till ödmjukhet och medmänsklighet.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var på tisdagseftermiddagen som Reine, yttre befäl på Huddingepolisen i Stockholms län, skrev uppdateringen som fått över ett tusen människor att kommentera, fler än 20 000 att gilla och omkring 3 000 att dela.

Uppdateringen som berättar om en förtvivlad mamma som polisen för en tid sedan hjälpte i sökandet efter hennes missbrukande dotter syftar till att få människor att tänka till en extra gång innan de dömer andra:

"Vi föds med olika förutsättningar i livet. Vi har olika förmågor, stöd och hjälp för att bemästra motgångarna vi möter. Vår uppgift inom Polisen är bland mycket annat att ingripa då brott begås, därom råder inget tvivel. Det förhindrar inte att man i olika utsträckning kan ha en viss förståelse för det som händer, och kanske varför. Det gäller både dig och mig."

Tackar för inlägget och berättar om sina liv

Befälet Reine vill med inlägget påminna människor om att det många gånger finns djupt tragiska historier bakom många av de fall som polisen dagligen kommer i kontakt med. Fall som av vissa stöts bort som att "man borde utrota knarkare" och "skjut dem på plats".

Kommentarerna till inlägget är övervägande positiva och många har skrivit att "det var en tankeställare" och tackar för texten. Flera har även valt att dela med sig av sina egna levnadshistorier i kommentarsfältet. 

"Barnen i oss bor alltid kvar, glöm inte det"

En kvinna i medelåldern skriver:

"Varit missbrukare och alkoholist i 16 år men är nu ren sen några år. Har även slutat röka och ordnat upp mitt liv med fast jobb och nya vänner. En gång missbrukare alltid missbrukare men jag är ett levande bevis på att alla människor kan förändra sin situation och är värda att tro på. Kram."

En annan man, vars kommentar fått över 300 gillamarkeringar berättar:

"Tänk att vi alla har varit barn. Min pappa dog endast 33 år gammal pga missbruk. Han "hatade snutar". Han fick tre nyktra år och då berättade han för mig att:
Poliser såg mig, de såg mitt behov av hjälp och de hörde mitt inre rop på hjälp. De trodde på mig och gav mig hopp om att få ett nyktert liv. 
Mitt "hat" handlade om att jag var rädd. Rädd för att att de såg att jag led. 

När jag än i dag får höra att min pappa var pundare, så tänker jag att min pappa har också varit barn. Barnen i oss bor alltid kvar, glöm inte det.

Fint skrivet. Tack, ni ALLA gör skillnad. En dag vill jag med jobba som polis och "se" människor."

Här är polisens delade inlägg i sin helhet:


Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela