Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vem knivskar Annas häst Sindri?

6-åriga hästen Sindri vilar i sin box med lindat ben efter misshandeln.
1 av 2

6-åriga hästen Sindri vilar i sin box med lindat ben efter misshandeln.

Anna Persson/TT Nyhetsbyrån

2 av 2

Faksimil Facebook

Nyheter | 12/06/2014 09:07

Annas häst Sindri knivskars allvarligt i sin hage i helgen av en okänd gärningsman.
– Det känns otryggt, kränkande och tragiskt, säger hon till Nyheter24.

ÖREBRO. I söndags när Anna Persson gick ut till hagen för att hämta in sin 6-åriga hingst Sindri och en annan häst vid namn Odinn gjorde hon en fruktansvärd upptäckt. Båda blödde och hade knivskurits, troligtvis under natten mellan lördag och söndag. 

– Vi vet ju om att det har skett liknande händelser runt om i Sverige, men man tror ju aldrig att det ska hända en själv, säger Anna till Nyheter24.

"Otryggheten är värst"

Det inträffade i Götarsvik i Örebro. Någon hade knivskurit honom rakt i muskeln i ett av frambenen.

– Det känns otryggt, kränkande och tragiskt. Man blir ju otroligt ledsen. Men otryggheten är nog det värsta, jag vill bara vara ute hos honom hela tiden, säger hon.

Varnar andra

På onsdagen skrev hon ett inlägg på Facebook om det som hänt. Hon ville berätta om det som hänt och varna alla med häst som bor i närheten av Örebro. Inlägget har nu delats av över tusen personer. 

Anna har polisanmält händelsen. Men hon vet fortfarande inte hur pass illa skadan är, och nu väntar flera veckor av vila för Sindri och sedan en tids rehab.

– Han är pigg just nu men jag vet inte hur illa det är. Det lär jag märka först när jag får igång honom och kan börja rida igen, säger hon.

Här är inlägget som Anna publicerade på Facebook:

LÄS MER:
Hästen Jamba svårt skuren i underlivet 
Katten Bison sköts med ett gevär rakt i munnen
Katten Findus sköts ihjäl: "Jag visslar men ingen kommer"