Torsdag 2 Dec
Stockholm

Grävling somnade på uteservering och tog sig in i butik – bet jägare i handen

En trött rackare.
En trött rackare. Foto: Polis

En grävling i Norrköping hade en spännande dag med uppvaknande på en uteservering, kamp mot jägare och skrämmande av butikspersonal på agendan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Polis brottades med bäver

Förra sommaren hamnade polisen Martin Östholm i en brottningsmatch med en bäver.

Han klarade sig utan allvarligare skador – vilket enligt Jonas "Skansen-Jonas" Wahlström var rena turen.

– Polismannen måste ha haft en jävla tur. De där tänderna går rakt igenom en människohand. Man ska aldrig gå fram till en bäver. De har rejäla gnagartänder och kan säga ifrån ordentligt om de blir trängda, sa djurexperten till Nyheter24 då.

NORRKÖPING. Det har varit en hektisk fredag för en grävling i Norrköping. Det började med att personalen på restaurang Harrys ringde till polisen och meddelade att de hade en sovande grävling på uteserveringen, skriver Norrköpings Tidningar.

Skrämde butikspersonal

Väl där fick polisen mota bort nyfikna som ville klappa på eller fotograferas med det sovande djuret. Till platsen kom också kommunjägaren och målet var att fånga in och få bort grävlingen.

Vilket grävlingen själv inte alls var så sugen på, skriver Norrköpings Tidningar. I stället så stack den iväg – och smet in i en butik där personalen blev så rädda att de låste in sig i ett annat rum.

Bet jägare

Men det var inte över där. Jägaren och polisen lyckades gemensamt fånga in grävlingen – varpå den, enligt Norrköpings Tidningar, bet jägaren i handen.

Jägaren klarade sig dock undan med lindriga skador och grävlingen kunde fångas in för att senare släppas ut oskadd i naturen, skriver Norrköpings Tidningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela