En trött rackare.
En trött rackare. - Foto: Polis

Grävling somnade på uteservering och tog sig in i butik – bet jägare i handen

En grävling i Norrköping hade en spännande dag med uppvaknande på en uteservering, kamp mot jägare och skrämmande av butikspersonal på agendan.


Polis brottades med bäver

Förra sommaren hamnade polisen Martin Östholm i en brottningsmatch med en bäver.

Han klarade sig utan allvarligare skador – vilket enligt Jonas "Skansen-Jonas" Wahlström var rena turen.

– Polismannen måste ha haft en jävla tur. De där tänderna går rakt igenom en människohand. Man ska aldrig gå fram till en bäver. De har rejäla gnagartänder och kan säga ifrån ordentligt om de blir trängda, sa djurexperten till Nyheter24 då.

NORRKÖPING. Det har varit en hektisk fredag för en grävling i Norrköping. Det började med att personalen på restaurang Harrys ringde till polisen och meddelade att de hade en sovande grävling på uteserveringen, skriver Norrköpings Tidningar.

Skrämde butikspersonal

Väl där fick polisen mota bort nyfikna som ville klappa på eller fotograferas med det sovande djuret. Till platsen kom också kommunjägaren och målet var att fånga in och få bort grävlingen.

Vilket grävlingen själv inte alls var så sugen på, skriver Norrköpings Tidningar. I stället så stack den iväg – och smet in i en butik där personalen blev så rädda att de låste in sig i ett annat rum.

Bet jägare

Men det var inte över där. Jägaren och polisen lyckades gemensamt fånga in grävlingen – varpå den, enligt Norrköpings Tidningar, bet jägaren i handen.

Jägaren klarade sig dock undan med lindriga skador och grävlingen kunde fångas in för att senare släppas ut oskadd i naturen, skriver Norrköpings Tidningar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Markaryd: Polisen rapporterar om trafikbrott

1 timme sedan
"Förföljande, Strömsnäsbruk", skriver polisen på sin hemsida.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.