Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grävling somnade på uteservering och tog sig in i butik – bet jägare i handen

- 13/06/2014, 14:48
En trött rackare.

En trött rackare.

Polis

En grävling i Norrköping hade en spännande dag med uppvaknande på en uteservering, kamp mot jägare och skrämmande av butikspersonal på agendan.

NORRKÖPING. Det har varit en hektisk fredag för en grävling i Norrköping. Det började med att personalen på restaurang Harrys ringde till polisen och meddelade att de hade en sovande grävling på uteserveringen, skriver Norrköpings Tidningar.

Skrämde butikspersonal

Väl där fick polisen mota bort nyfikna som ville klappa på eller fotograferas med det sovande djuret. Till platsen kom också kommunjägaren och målet var att fånga in och få bort grävlingen.

Vilket grävlingen själv inte alls var så sugen på, skriver Norrköpings Tidningar. I stället så stack den iväg – och smet in i en butik där personalen blev så rädda att de låste in sig i ett annat rum.

Bet jägare

Men det var inte över där. Jägaren och polisen lyckades gemensamt fånga in grävlingen – varpå den, enligt Norrköpings Tidningar, bet jägaren i handen.

Jägaren klarade sig dock undan med lindriga skador och grävlingen kunde fångas in för att senare släppas ut oskadd i naturen, skriver Norrköpings Tidningar.