Man anhållen för mordet på 18-årig kvinna

- 21/06/2014, 16:47 -
Utanför lägenheten i Örebro i vilken den mördade 18-åriga kvinnan hittades.
1 av 3

Utanför lägenheten i Örebro i vilken den mördade 18-åriga kvinnan hittades.

Icon Photography / Per Knutsson

Lägenheten där den unga kvinnan ska ha bragts om livet.
2 av 3

Lägenheten där den unga kvinnan ska ha bragts om livet.

Icon Photography / Per Knutsson

Lägenhetshuset där kvinnan och den mordmisstänke mannen påfanns av polis natten till lördagen.
3 av 3

Lägenhetshuset där kvinnan och den mordmisstänke mannen påfanns av polis natten till lördagen.

Icon Photography / Per Knutsson

En 18-årig kvinna hittades död i en lägenhet i Örebro natten till lördag. Nu har en man anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

ÖREBRO. Polisen är än så länge mycket förtegna om vad som hänt, men uppger att de har kallats till en lägenhet i Örebro klockan halv tre natten till lördag. De ska då ha hittat en mördad 18-årig kvinna och en man född år 1994 i lägenheten.

Under lördagen anhölls en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Förhören är avslutade och mannen är anhållen, säger Mats Nylén på Örebropolisen till Aftonbladet.

Mannen misstänktes först för mord alternativt dråp, men har på eftermiddagen anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankesgraden.

Enligt mannens försvarare nekar han till brott.

Ska ha varit bekanta

Mycket är än så länge oklart gällande omständigheterna, särskilt kopplingen mellan dem. Hon ska vara en helt vanlig, skötsam tjej som inte brukade hamna i trubbel. Hennes vänner har berättat för flera medier att de inte vet vem den anhållne mannen är, men polisen säger att de var bekanta.

– Det är en person som känner den här kvinnan. Mer än så vill jag inte säga, säger Mats Nylén, presstalesman på polisen i Örebro.

 De spekuleras just nu kring vem mannen är. Han har pekats ut på Internet, men det finns inte något som tyder på att den utpekade är gärningsmannen.

Bråk i lägenheten

Två grannar har berättat att de ska ha varit lugnt i huset, men att de vaknat runt halv tre i natt av bråk från lägenheten där den döda kvinnan hittades.

Enligt polisens hemsida arbetar man just nu med att säkra teknisk bevisning och förhör. Man vill fortfarande inte lämna några detaljer om omständigheterna kring mordet.

– Det har varit bråk och sen påträffas den här kvinnan död, säger Mats Nylén.

– En kille ropade på hjälp genom fönstret. Det lät som att de slog ihjäl varandra. Det var bara en mansröst som skrek, det känns olustigt, säger en granne till Aftonbladet.

Skolan har uttalat sig

Ledsna, upprörda och förtvivlade kommentarer väller nu in på sociala medier från chockade och oförstående vänner, bekanta och andra som hört och läst om det inträffade.

Vid tolvtiden på lördagen uttalade sig den unga kvinnans skola i ett inlägg på Facebook:

"Vår skola har sorg. En av våra elever har hastigt ryckts ifrån oss.
Skolan står öppen för alla dom vill träffas. 
Våra tankar och kärlek till er alla♥"

Enligt 
Aftonbladet söker polisen nu efter vittnen och är mycket intresserad av att komma i kontakt med 5-8 personer som ska ha befunnit sig i en lägenhet på Södra Lillåstrand vid 02.30-tiden i natt. Har du mer information om mordet? Ring polisen på 114 14.