Bråvallafestivalen.
1 av 2
Bråvallafestivalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Bråvalla, 2013.
2 av 2
Bråvalla, 2013. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Så många brott anmäldes på Bråvalla

Bråvallafestivalen är över för den här gången och sammanfattas nu med lycka, sorg, blixtnedslag och hundratals brott.


Uppmärksammad kampanj

Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster, delade under festivalen ut flygblad till män med målet att minska antalet våldtäkter. Kampanjen skapade stor debatt. 

NORRKÖPING. Härlig musik, blixtnedslag och dansande människor blev signumet för årets festival, men även brott. Totalt anmäldes 410 stycken, rapporterar SVT. Bland de anmälda brotten återfinns 227 fall av stöld, 140 narkotikabrott och 14 fall av misshandel. Även sexualbrott i form av våldtäkt eller ofredande, skadegörelse, rattfylleri, hot och olovlig körning har anmälts.

– Många av de anmälda brotten är mobiler som antingen blivit borttappade eller stulna. Sen har vi jobbat en hel del mot narkotikabrott, men annars tycker jag överlag att det varit en relativt lugn festival. Man ska inte glömma att det är drygt 55 000 människor samlade, säger Tommy Johansson, polisens presstalesman under Bråvalla, till SVT Östnytt.

Ett hundratal poliser

Omkring 100 poliser har arbetat på festivalen, och med cirka 4 brott per polis i snitt har de nu en del att stå i.

– Vi kommer jobba vidare med de brott som vi bedömer kan leda till lagföring. Det finns poliser avsatta för detta, men självklart blir det en anstormning med så mycket anmälningar på kort tid, säger Johansson till Östnytt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.