Tisdag 26 Okt
Stockholm

Ali Esbati – Sveriges fjärde sexigaste politiker

Ali Esbati (V).
Ali Esbati (V). Foto: SCANPIX NORWAY

Han kämpar för rättvisa och för en kamp mot klyftorna i samhället. Det gillar vi, och därför är Ali Esbati Sveriges fjärde sexigaste politiker.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sveriges sexigaste politiker

Motivering: Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal. 

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Ali Esbati från Vänsterpartiet är ersättare för Josefin Brink i riksdagen. Mellan 2001 och 2004 var han förbundsordförande i Ung Vänster. Numera är han bosatt i Oslo, där han jobbar som chef för tankesmedjan Manifest Senter for samfunnsanalyse. 

Han är känd för sin klasskamp, och tror att hans sätt att djupgående diskutera samhällsfenomen är en av egenskaperna som ligger bakom hans placering på listan, där han återfinns för första gången.

– Jag försöker diskutera och kommentera händelser lite humoristiskt, men också som ett samhällsproblem och inte bara som ett parlamentariskt spel. Jag hoppas att det uppskattas, men jag har inte någon pr-strategi för mig själv, säger han.

Finns det andra politiker som har något extra, tycker du?

– Min idol och föregångare Jenny Lindahl Persson, som inte är direkt partipolitisk i dag, och Hans Linde. Det lyser igenom att de vill förändra och att de tar in många aspekter i olika problem, och det är attraktivt med en person.

Vad är osexigt inom politiken?

– Allt som uttrycker förakt för människor i en svår situation, och att sparka neråt, är ganska ofräscht. Att ha ett stelt förhållningssätt till fakta och upprepa floskler är också ganska avtändande.

Hur ska du fira att du är med på Nyheter24:s lista?

– Genom att fortsätta gå igenom min mejl, men nu med ett litet leende på läpparna. 

Läs mer:

Roza Güclü Hedin – Sveriges fjärde sexigaste politiker

Linda Nordlund – Sveriges femte sexigaste politiker

Erik Bengtzboe – Sveriges femte sexigaste politiker

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela