Lördag 25 Sep
Stockholm

Polisens skämt om långfingret gör succé

Skrattar bäst som skrattar sist.
Skrattar bäst som skrattar sist. Foto: Montage

Polisen Scott gör succé på Facebook efter ett inlägg om en tonårskille som pekar finger åt polisen. – Vi skrattade gott, säger han till Nyheter24.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Surfar in i arresten

Mästerkatten vägrar stoppas och surfar in i arresten på patrullbilars tak – nu ställer den hungriga krabaten till det i polishuset.

Läs mer om händelsen

Nästan 12 000 personer gillar nu ett inlägg som polisen Scott Goodwin skrivit om en kaxig tonåring han stött på vid patrullering av en badplats. 

– Många små killar och tjejer var glada att se oss, de vinkade och gav oss high fives, det var jättetrevligt. Dock var det en kille som lyfte upp långfingret, säger Scott Goodwin, som är chef för polisens ungdomsgrupp i Växjö / Alvesta, till Nyheter24

Scott bestämde sig då för att skriva en humotistisk uppdatering om händelsen: 

"Hans hand var så deformerad"

"Tyvärr har inte alla samma förutsättningar och möjligheter som andra ungdomar att visa hur glad man är när man träffar på polisen. Till exempel fanns det en stackars tonårskille som från ganska långt håll försökte vinka till oss men hans hand var så deformerad att han bara lyckades vinka med sitt omvända långfinger", skriver Scott på polisens Facebooksida

"Gillar att visa hur tuff han är"

När Scott gick fram för att hälsa sprang killen iväg: 

– Vi skrattade gott åt händelsen, säger Scott Goodwin som känner igen busen.

– Han är 16-17 år och gillar att visa hur tuff han är. 

"Händer dagligen"

– När jag träffar honom igen kommer jag ta ett litet snack med honom och visa att jag är en trevlig person. De här killarna är jättetrevliga när man träffar dem en och en, de tar i hand och vi snackar en stund.

Men får man då peka finger åt polisen? 

– Ja, några böter får man inte. Vi ska fokusera på att lösa riktigt brott. Det här händer oss dagligen, säger Scott Goodwin som nu alltså hejas på av tusentals personer på Facebook.

– Vi vill visa att polisen kan ha glimten i ögat och inte tar allt på största allvar. 

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela