Onsdag 22 Sep
Stockholm

Rasistiskt brev dök upp i brevlådan – Posten försvarar sig

Brevet, som enligt posten ser återanvänt ut.
Brevet, som enligt posten ser återanvänt ut. Foto:

Ett brev som damp ner i brevlådan på Afrosvenskarnas riksförbund väckte starka reaktioner.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Ett brev adresserat till "Negerföreningen" kom under torsdagen fram till Afrosvenskarnas riksförbund, vilket fick personer från förbundet att rikta kritik mot Posten

– Det är verkligen beklagligt att posten delar ut det här. De vet att vi finns i byggnaden, vi har funnits här i 20 år, säger Zakaria Zouhir, ordförande för Afrosvenskarnas riksförbund, till Nyheter24

"Ren rasistattack"

Förbundet är inte ensamma på adressen så brevet borde inte automatiskt ha hamnat hos dem. 

– Det är en ren rasistattack som har delats ut, säger Zouhir. 

Men på posten säger man att den här typen av brev inte alls ska delas ut. Dessutom tror man att brevet i fråga kan ha delats ut av avsändaren: 

–  Vi kan inte utgå från att det är en brevbärare från Posten som delat ut brevet. Någon skulle till exempel kunna ha lagt brevet på lådan, kuvertet ser återanvänt ut, säger Markus Trautmann, presschef på PostNord. 

"Delar inte ut hot och kränkningar"

Men är det några av Postens brevbärare som delat ut brevet är det enligt Trautmann beklagligt.

– Vi ska inte dela ut försändelser som framstår som hotfulla eller kränkande, säger han. Får man ett brev adresserat med en mottagare som inte finns på adressen och det inte finns en avsändare så ska det skickas till Post och telestyrelsen som förvarar brevet där och försöker hitta avsändaren. 

Nu ser man över rutinerna: 

– Oavsett vem som delat ut brevet kommer vi prata med de som delar ut post i området att det får vara extra uppmärksamma. 

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela