1 av 2
- Foto: TT Bild
Stephies inlägg på Sweddit.
2 av 2
Stephies inlägg på Sweddit. - Foto: Faksimil Sweddit

Hemlösa Stephie, 26 fick äntligen fira en riktig födelsedag

Hemlösa Stephie ville bara ha en vanlig födelsedag, med bio och restaurang.
Då kom oväntad hjälp. I överflöd.


Hemlöshet i Sverige

Det finns ungefär 34 000 hemlösa i Sverige, varav 4 500 lever i akut hemlöshet. Ungefär 280 personer sover utomhus eller i offentliga utrymmen.

Källa: Stadsmissionen (2013)

Stephie, 26 bor i ett förråd någonstans i Stockholm. I onsdags fyllde hon år, och allt hon ville var att leva en dag som en normal 26-åring, gå på bio och äta hamburgare.

– Jag vaknade upp och hade 13 kronor på kontot, så jag chansade och la ut den där tråden på Reddit. Det blev verkligen en magisk dag, säger Stephie till Nyheter24.

Stephie skrev ett inlägg på länksamlingssajten Reddit där hon erbjöd sig att byta till sig biobiljetter och pengar till hamburgare mot kläder. Men responsen blev mycket större än vad hon räknat med. Pengarna som skänktes räckte till både bio och mat, och så mycket mer.

– Folk är helt underbara. Jag har fått pengar till mat för flera månader, jag har fått jobberbjudanden, och folk slutar inte höra av sig. Jag är så glad, fortsätter Stephie.

Vill inte ha mer pengar

– Jag är så fruktansvärt tacksam, men nu vill jag inte ha mera pengar. I stället så vill jag att folk ska tänka på att man kan ha det såhär. Många har hört av sig och varit upprörda och försökt sätta sig in i min situation. De jobbar fem dagar i veckan och betalar skatt och tror att hemlöshet inte finns i Sverige. Men det finns, och folk dör där ute på gatorna, säger Stephie.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag vet inte om jag önskar mig något, jag mår så himla bra just nu. Jag har tak över huvudet och svälter inte så jag kan inte klaga, det finns de som har det mycket värre… Det är lite kallt här så jag ska köpa ett värmeelement, men det har jag ju fått pengar till nu. Och så vill jag att folk går och röstar i valet!

.........

Här kan du läsa Stephies inlägg på Sweddit: Bor fortfarande i ett förråd, men jag lever! 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du hjälpa hemlösa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.