Onsdag 20 Okt
Stockholm

Hemlösa Stephie, 26 fick äntligen fira en riktig födelsedag

1 av 2
Stephies inlägg på Sweddit.
2 av 2
Stephies inlägg på Sweddit. Foto: Faksimil Sweddit

Hemlösa Stephie ville bara ha en vanlig födelsedag, med bio och restaurang.
Då kom oväntad hjälp. I överflöd.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hemlöshet i Sverige

Det finns ungefär 34 000 hemlösa i Sverige, varav 4 500 lever i akut hemlöshet. Ungefär 280 personer sover utomhus eller i offentliga utrymmen.

Källa: Stadsmissionen (2013)

Stephie, 26 bor i ett förråd någonstans i Stockholm. I onsdags fyllde hon år, och allt hon ville var att leva en dag som en normal 26-åring, gå på bio och äta hamburgare.

– Jag vaknade upp och hade 13 kronor på kontot, så jag chansade och la ut den där tråden på Reddit. Det blev verkligen en magisk dag, säger Stephie till Nyheter24.

Stephie skrev ett inlägg på länksamlingssajten Reddit där hon erbjöd sig att byta till sig biobiljetter och pengar till hamburgare mot kläder. Men responsen blev mycket större än vad hon räknat med. Pengarna som skänktes räckte till både bio och mat, och så mycket mer.

– Folk är helt underbara. Jag har fått pengar till mat för flera månader, jag har fått jobberbjudanden, och folk slutar inte höra av sig. Jag är så glad, fortsätter Stephie.

Vill inte ha mer pengar

– Jag är så fruktansvärt tacksam, men nu vill jag inte ha mera pengar. I stället så vill jag att folk ska tänka på att man kan ha det såhär. Många har hört av sig och varit upprörda och försökt sätta sig in i min situation. De jobbar fem dagar i veckan och betalar skatt och tror att hemlöshet inte finns i Sverige. Men det finns, och folk dör där ute på gatorna, säger Stephie.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag vet inte om jag önskar mig något, jag mår så himla bra just nu. Jag har tak över huvudet och svälter inte så jag kan inte klaga, det finns de som har det mycket värre… Det är lite kallt här så jag ska köpa ett värmeelement, men det har jag ju fått pengar till nu. Och så vill jag att folk går och röstar i valet!

.........

Här kan du läsa Stephies inlägg på Sweddit: Bor fortfarande i ett förråd, men jag lever! 

Brukar du hjälpa hemlösa?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela