Jon mottog två hotbrev av rasister.
1 av 2
Jon mottog två hotbrev av rasister. - Foto: Privat
Jon Lyster.
2 av 2
Jon Lyster. - Foto: Privat

Mottog rasistiska hotbrev: "Vi kommer tysta dig för gott!"

Artisten fick hem två brev där han hotades till döds av rasister. – De vill att man ska hålla käften, säger Jon Lyster.


GÖTEBORG. Jon Lyster, som går under artistnamnet Vindstyrka12, mottog i förra veckan två hotbrev med rasistiskt innehåll.

"När vi SvP och SD får makten kommer negrer som dig hängas i trät och vi skickar tillbaka dig dit du hör hemma. Sluta frivilligt eller så kommer vi tysta dig för gott!!!", går det bland annat att läsa i ett av breven.

– Det är inte första gången jag får den här typen av kommentarer. Folk gillar inte det man gör, säger Jon till Nyheter24.

Rasistiska kommentarer

Jon har inte tidigare varit utsatt för några påhopp. Men det var efter att musikvideon till låten "För de du vet att du älskar" släpptes, i juni, som han märkte att det hårdnade och han började få allt fler rasistiska kommentarer på Youtube.

Klippet anmäldes dessutom så många gånger att den till slut plockades ner från Youtube.

Tagit fart igen

Nyligen släppte Jon en ny video och det tror han är anledningen till att han har mottagit breven. Han menar nu att det har tagit fart igen.

– Det var jävligt otrevligt när de kom, man får ju in hatet i sitt hem. Det är obehagligt men samtidigt så är ju det de vill – att man ska hålla käften, säger Jon och fortsätter:

– Jag vill stå upp för något som inte är bra. Jag är själv mörkhyad och har fått ta massor med skit i skolan bland annat. Man måste våga ta ställning och stå upp för vad man tycker.

Hur har människorna i din närhet reagerat?

– Med obehag, de lyckas ju med att skrämma en, det är inget snack om saken. Jag vet inte om detta går till handling, men många blir ju illa berörda. Det är dock fint att folk runt omkring bryr sig. Det visar väl att det inte är helt hopplöst.

Båda breven polisanmäldes men förundersökningen lades ner.

Musikvideon till låten "För de du vet att du älskar":

Facebookinlägget i sin helhet:

/
/
Hot
/
SvP
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.