Stockholm

Nollning spårade ur – bundna elever slagna med fiskar

Obehaglig inspark.
1 av 3
Obehaglig inspark. Foto: TT
Eleverna bands med tejp.
2 av 3
Eleverna bands med tejp. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Innan de misshandlades med fiskar.
3 av 3
Innan de misshandlades med fiskar. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Fick även ketchup, majonnäs och ättika över sig.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Friends: "Dags att förbjuda nollningar"

Efter händelsen i Varberg skrev Friends generalsekreterare Lars Arrhenius en debattartikel hos Nyheter24.

Läs den här.

KALMAR. Fenomenet med nollningar fortsätter att skörda offer. För några dagar sen rapporterades det om att flera tonårsflickor i Varberg hade förts till sjukhus efter att ha hetsats att dricka stora mängder alkohol.

Nu uppmärksammas en nollning på en skola i Kalmar. Enligt Barometern ska det ha spårat ur rejält på en gymnasieskola i staden. Elever bands först samman med silvertejp, och när vissa protesterade ska de äldre eleverna ha blivit hotfulla och aggressiva.

"Misshandel och ofredande"

Men det hela hade bara börjat. Enligt Barometern fick eleverna sedan ketchup, majonnäs och ättika över sig – därefter ska de ha slagits i ansiktet med fiskar, vissa så illa att de började blöda.

– Det här rör sig om både misshandel och ofredande. Ett mycket märkligt välkomnande på en ny skola, säger en person som tagit del av händelsen och som vill vara anonym, till Barometern.

Tvingades bada i iskallt vatten

Därefter fick drygt 100 hopbundna elever marschera ner till havet – påhejade av ett 30-tal äldre elever.

– De slog dem lite och förnedrade dem. Sedan var de tvungna att bada i iskallt vatten, de hade inga handdukar och fick bada i underkläderna. Det här är långt över gränsen för vad som är roligt, säger samma person till Barometern.

"Blir alldeles ledsen"

En av rektorerna på Lars Kaggskolan, Helen Keise, hade hört att ett antal elever samlats efter skoldagens slut och beklagar det inträffade.

– Jag blir alldeles ledsen när jag hör om det här, speciellt med tanke på att vi hade så trevligt under dagen. Det rimmar inte alls med vår värdegrund på skolan och vi tar avstånd från sådant här beteende, säger hon till Barometern.

Behövs hårdare tag mot nollning?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.