Annikas hyllning har blivit väl uppmärksammad.
1 av 2
Annikas hyllning har blivit väl uppmärksammad. - Foto: Faksimil Facebook/TT Bild/Montage
Busschauffören är anställd av Bergskvarabuss, som kör för Skånetrafiken.
2 av 2
Busschauffören är anställd av Bergskvarabuss, som kör för Skånetrafiken. - Foto: Skånetrafik/Facebook

Busschauffören körde omväg för att hjälpa sjukt barn till sjukhuset

En busschaufför i Skåne såg till att en pappa och hans sjuka son fick åka buss ända fram till sjukhuset – trots att det innebar en helt annan körväg.


Annikas facebookinlägg

"På buss 146 imorse: det stiger på en pappa med sin femårige son. Sonen sitter i världens pyttigaste rullstol, varmt inlindad i filtar, men ser på intet sätt kry ut. De frågar chauffören hur man kommer till lasarettet i Trelleborg. 

När vi kör in i Trelleborg ropar chauffören till pappan: "Habibi, kom fram här!" Sen förklarar han att han kommer köra en annan väg än han eg ska. "Du ska inte behöva rulla ditt sjuka barn genom hela stan".

Och så gör han det. Vi missar inga hållplatser och det tar inte längre tid, men vi är många på bussen som ler när vi går av på Övre. Snällhet och omtanke äger!"

TRELLEBORG. När Annika Olsson tidigt på tisdagsmorgonen tog buss 146 från Malmö till Trelleborg såg hon något som berörde henne djupt. 

En man och hans femårige rullstolsburne son klev på bussen och frågade chauffören om vägbeskrivning till lasarettet i Trelleborg. Sonen verkade vara väldigt sjuk och var omstoppad med filtar, något som även chauffören lagt märke till. 

Ropade fram pappan

När bussen rullade in i Trelleborg ropade chauffören fram pappan.

– Han sa att han inte skulle behöva gå med sin sjuka son genom stan, säger Annika till Nyheter24.

Chauffören tog i stället en omväg så att han kunde släppa av pappan och sonen vid sjukhuset. 

– Alla vi andra i bussen blev glada och tyckte att det var en jättefin gest av chauffören, säger Annika.

Det var ingen som sa emot chaufförens agerande.

Skrev ett uppmärksammat inlägg på Facebook

Det var senare under dagen som Annika kom på att hon aldrig hade berömt chauffören. Därför bestämde hon sig för att dela med sig av sin upplevelse på sin Facebook – och till Skånetrafikens Facebooksida. Hennes inlägg har nu fått stor spridning – omkring 46 000 personer har uppmärksammat händelsen. 

– Jag ville att chauffören skulle få höra att alla uppskattade det han gjorde, säger Annika, till Nyheter24.

Chefen: "Fin solskenshistoria"

Björn Vatn som är trafikområdeschef för Bergkvarabuss, bussbolaget som chauffören är anställd av, säger till Nyheter24 att det är en fin historia men att det inte är något de kommer att belöna chauffören för.

– Nej, det är ingen policy vi har direkt. Det är en fin solskenshistora som har fått spridning, men vi har flera chaufförer som gör fina handlingar varje dag, säger Björn till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde fler göra något extra för andra i vardagen?
Tack för din röst!