Jon har mottagit ytterligare ett hotbrev.
1 av 2
Jon har mottagit ytterligare ett hotbrev. - Foto: Privat
Där han dödshotas.
2 av 2
Där han dödshotas. - Foto: Privat

Artisten dödshotas igen: "Kommer få en kula i huvudet"

Jon Lyster har fått ytterligare ett hotbrev på posten. Trots de direkta dödshoten kan inte polisen göra något.


GÖTEBORG. Nyheter24 har tidigare skrivit om JonLyster, som går under artistnamnet Vindstyrka12, som mottog två hotbrev med rasistiskt innehåll.

– Det var jävligt otrevligt när de kom, man får ju in hatet i sitt hem. Det är obehagligt men samtidigt så är ju det de vill – att man ska hålla käften, sa Jon då till Nyheter24.

"Kula i huvudet"

Under torsdagen i veckan fick han hem ett tredje brev med liknande innehåll och samma typ av formuleringar.

"Eftersom du är en uppkäftig n-ger och inte lyder order från oss ariska vita så ska vi tysta dig! Du kommer inte vara så kaxig när du står på scenen och du får en kula i huvudet! Alla kommer att jubla till att du är död", går det att läsa i brevet.

– Jag hade hoppats på att de skulle ledsna och sluta och att de kanske hade läst artiklarna. Men det är klart att det inte känns gött och om de nu stör sig så pass mycket så undrar jag om de är kapabla till att gå till handling, säger Jon.

Få hem dödshot

Trots att Jon har polisanmält alla tre breven så läggs utredningen ner och Jon får råd att vidta egna försiktighetsåtgärder.

– Jag har all förståelse för att det är svårt att utreda hot. Men ska jag behöva få hem dödshot? Självklart kan jag försöka vidta egna försiktighetsåtgärder, men vet inte riktigt vad jag skulle kunna göra. Att låsa in mig själv är inget alternativ, säger Jon.

Saknas bevis

Trots att hoten är förfärliga så menar polisen att de inte kan göra något eftersom det saknas bevis.

– Vi tar hatbrott på allvar, men vi måste ha något att gå på Man ska inte generalisera, men det är sällan den här typen av hot verkställs. Det rör sig om fega människor som sitter i en källare och skriver det här, säger Lennart Adler, förundersökningsledare vid polisen i Göteborg, till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi måste kunna jobba med något, i detta fall finns ingen avsändare. Det hade varit lättare om det hade funnit en IP-adress. I detta fall så måste vi avskriva ärendet.

/
Hot
/
/
SvP
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.