SL delar ut gratisbiljetter till  hemlösa i Stockholm.
1 av 3
SL delar ut gratisbiljetter till hemlösa i Stockholm. - Foto: TT bild
Det är 15 000 biljetter som ska delas ut.
2 av 3
Det är 15 000 biljetter som ska delas ut. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

SL delar ut 15 000 gratisbiljetter till hemlösa

I år kommer SL att dela ut 15 000 gratisbiljetter för att hjälpa hemlösa att ta sig fram.


STOCKHOLM. Genom att ge olika frivilligorganisationer möjligheten att dela ut gratisbiljetter till Stockholms hemlösa hoppas man underlätta för de hemlösa att ta sig fram i vinter, och förhoppningsvis längre än så. 

"Ett enkelt sätt att hjälp"

Det är Kristdemokraterna i landstinget som drivit igenom förslaget. Redan förra året delade man ut 6 000 biljetter, men i år har KD fått igenom förslaget om att istället dela ut 15 000 gratisbiljetter. 

– Biljetterna organisationerna fick förra året räckte över vintern, men inte mycket mer. Det här är ett enkelt sätt att hjälpa hemlösa med en så enkel sak som att ge dem en möjlighet att slippa gå om de ska till ett härbärge eller kanske behöver besöka läkare, betonar Karl Henriksson, gruppledare för Kristdemokraterna i trafiknämnden, till Dagens Nyheter.

Anledningen till att SL lägger över på organisationer som jobbar med hemlösa att förmedla biljetterna är att det blir enklare och smidigare, skriver Dagens Nyheter

/
/
SL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.