Måndag 19 Apr
Stockholm

Spelkvällen stormades av 100 personer efter inlägg på nätet

Lira lite tv-spel?
1 av 2
Lira lite tv-spel?. Foto: AP / TT
Spelkvällen slutade i polis, kaos och droger.
2 av 2
Spelkvällen slutade i polis, kaos och droger. Foto: TT

Ett litet gäng skulle spela tv-spel och ha en kul kväll. Det slutade i kaos och polisingripanden.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen fick ingripa då situationen var hotfull vid en tv-spelskväll i Uddevalla. 100 personer dök upp efter ett inlägg på nätet. 

– Vad jag förstår så började det med att hyresgästen hade bjudit hem kompisar för att spela tv-spel. Någon nämnde det på nätet och sedan spred sig informationen i en rasande fart, säger Annika Lindsta till Bohusläningen. 

"Hur det kan gå när man lägger ut på Facebook"

Enligt tidningen var det både alkohol och andra droger inblandat. 

– Vi vill inte skylla på hyresgästen. Samtidigt känns det viktigt att berätta hur det kan gå när man lägger ut information på till exempel Facebook eller Instagram, säger Annika Lindsta.

Göran Gustavsson som är förundersökningsledare vid Uddevallapolisen har ett par handfasta tips till dagens unga:

– Se alltid till att ha någon vuxen att ringa om saker och ting är på väg att urarta. Och tveka inte att ringa till oss på polisen, säger han till Bohusläningen.

"Bättre att rikta informationen till de man vill bjuda"

Även Ulrika Engelbrektsson är samordnare på Drogfri ungdom och brukar diskutera de sociala mediernas risker i sitt arbete.

– Vi talar ofta om vikten av att tänka på vad man skriver och hur man skriver det. Ska man till exempel ha en fest är det förstås bättre att rikta informationen till dem man vill bjuda och inte skriva ut tid och plats i ett öppet forum, säger Ulrika Engelbrektsson till Bohuslänningen.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela