Onsdag 21 Apr
Stockholm

Marikas drömsemester slutade på akuten

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Nu vill hon varna andra.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två månader har nu gått sedan Marika Vikberg Elmkvist, 21, från Sundsvall kom hem från en vecka i Turkiet. Det som skulle bli en härlig badsemester visade sig bli en oerhört smärtsam upplevelse.

– Jag var ute och solade sista dagen och var noga med att ha på solkräm, men på planet började det svida på ryggen. När jag kom hem hade jag flera blåsor på ryggen, berättar Marika för Nyheter24.

Marika åkte genast in till akuten och där fick hon reda på att hon hade fått andra gradens brännskador – läkarna vet fortfarande inte vad som hänt.

– Det frågade om jag hade smörjt in mig, och det hade jag gjort. Men sedan såg jag att solkrämen hade gått ut, och det kan vara det som var felet. 

Nu mår Marika bra. Såren har läkt ihop och nu syns endast pigmentförändringar på huden. Men hon har påverkats starkt av upplevelsen. 

"Håll koll på datumet!"

– Jag tyckte det var jobbigt, de första två dygnen kunde jag inte göra någonting. Sedan ville jag aldrig mer vara utomhus eller åka utomlands igen. Men som tur är har jag ett jobb så att jag kom ut bland folk. Nu ska jag vara mer aktsam när jag är ute i solen. Men jag tycker man ska kolla noga på utgångsdatumet på solskyddet, säger Marika. 

Bläddra i bildspelet ovan om du vill se hur såren läkt. 

(Varning för starka bilder)

Är du noga med att använda solksydd?
Tack för din röst!
Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela