David fick 20 år gammalt brev från sig själv på posten

- 09/10/2014, 10:20 -
David Lotfi fick brev från sin själv som 11-åring.
1 av 2

David Lotfi fick brev från sin själv som 11-åring.

Linnea Frank/Facebook

Han fick även ett brev från sin lärare, skrivet 1994.
2 av 2

Han fick även ett brev från sin lärare, skrivet 1994.

Linnea Frank

När David öppnade posten på onsdagsmorgonen fick han en stor överraskning. Där fanns ett brev han skrivit till sig själv – när han var elva.

STOCKHOLM. När David Lotfi från Stockholm var elva år gammal fick han i uppgift att skriva ett brev till sig själv – ett brev som skulle skickas till honom 20 år senare. Nu har det äntligen kommit fram. 

– Det kändes helt fantastiskt, jag blev tårögd. Jag har gått och väntat på det här brevet och pratat med vänner om det upprepade gånger under åren. Plötsligt dök det upp, jag trodde knappt att det skulle ske, säger David till Nyheter24

Fick även brev från sin lärare

Att brevet kom fram är en del av ett projekt som posten anordnade där elever och deras lärare skulle skriva brev till sig själva. Men med i Davids kuvert fanns även ett brev från hans lärare – skrivet 1994. Där skriver hon om en värld i förändring, med osäker ekonomi, främlingsfientlighet och ett EU-val som närmar sig. 

– Det kändes otroligt. Jag har inte sprungit på henne sen jag gick i skolan, men jag kommer definitivt försöka ta kontakt med henne och tacka för initiativet.

Vad är det som förändrats mest sen du var elva?

– Mycket är sig likt. Jag skriver att jag gillar hamburgare och pizza, det stämmer fortfarande. Jag skriver att jag gillar idrott och det har inte ändrats. Jag skriver att jag avskyr rasister och nazister, det har inte heller ändrats. Däremot har min politiska ställning förändrats något under åren då jag enligt brevet röstade på Socialdemokraterna i skolvalet, skrattar David.

Här kan du läsa Davids brev i sin helhet:


Skulle du vilja träffa dig själv i framtiden?