Malala Yousafzai fick fredspriset.
1 av 11
Malala Yousafzai fick fredspriset. - Foto: TT Bild
IS fortsatta framfart i Kobane har orsakat protester i Europa. Här är demonstrerande kurder på Brandenburger Tor i Berlin.
2 av 11
IS fortsatta framfart i Kobane har orsakat protester i Europa. Här är demonstrerande kurder på Brandenburger Tor i Berlin. - Foto: TT Bild
Årets Nobelpristagare i litteratur presenterades
3 av 11
Årets Nobelpristagare i litteratur presenterades - Foto: Ap
Ebolafall i Norge. Obs. Genrebild.
4 av 11
Ebolafall i Norge. Obs. Genrebild. - Foto: TT
Ebola fortsätter rasa i västafrika. Här säkrar polisen i Guinea området kring en man som kollapsat i en vattenpöl på gatan. Ingen vill närma sig honom av rädsla för att bli smittade av ebolaviruset.
5 av 11
Ebola fortsätter rasa i västafrika. Här säkrar polisen i Guinea området kring en man som kollapsat i en vattenpöl på gatan. Ingen vill närma sig honom av rädsla för att bli smittade av ebolaviruset. - Foto: TT bild
Uppmärksammad reklamkampanj om barnäktenskap.
6 av 11
Uppmärksammad reklamkampanj om barnäktenskap. - Foto: http://theasbryllup.blogg.no/
Skåne är sämst – Stockholm är bäst. Tydligen.
7 av 11
Skåne är sämst – Stockholm är bäst. Tydligen. - Foto: TT
Zlatan-dokumentären gick även den hem hos folket.
8 av 11
Zlatan-dokumentären gick även den hem hos folket. - Foto: Bildbyrån
Då såg det tungt ut för det svenska laget som hade svårt att etablera spel. EM-kvalmatchen mot Ryssland var riktigt svettig.
9 av 11
Då såg det tungt ut för det svenska laget som hade svårt att etablera spel. EM-kvalmatchen mot Ryssland var riktigt svettig. - Foto: BILDBYRÅN / NIKLAS LARSSON
Mångas mest värdefulla ägodel. Om regeringens budgetförslag går igenom blir den snart dyrare.
10 av 11
Mångas mest värdefulla ägodel. Om regeringens budgetförslag går igenom blir den snart dyrare. - Foto: NTB scanpix
19-åriga Sandra Hallén hjälpte en flicka med Downs syndrom som mobbades på spårvagnen.
11 av 11
19-åriga Sandra Hallén hjälpte en flicka med Downs syndrom som mobbades på spårvagnen. - Foto: Privat/TT

Veckans viktigaste nyheter i bilder

Har du missat vad som hänt i världen i veckan? Nyheter24 guidar dig genom de viktigaste nyhetshändelserna.


Malala fick fredspriset

17-åriga Malala Yousafzai från Pakistan tilldelades på fredagen Nobels fredspris, tillsammans med den indiske barnrättsaktivisten Kailash Satyarthi. Hon är den yngsta som någonsin fått priset.

Satyarthi har varit engagerad i kampen mot barnarbete i Indien sedan 1990-talet. 
 
Årets Nobelpristagare i litteratur presenterades

Vinnaren av 2014 års litteraturpris blev den franske novelisten Patrick Modiano. ”För den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld”, motiverar Svenska Akademien.

Ebolafall i Norge



I veckan kom rapporter om att en norsk läkare som arbetar för Läkare utan gränser har insjuknat i ebola. Hon evakuerades från Freetown i Sierra Leone senare samma kväll och beräknades då komma hem dagen därpå.

OBS. Bilden ovan är en genrebild.

Ebola fortsätter rasa i västafrika

Samtidigt rasar den värsta ebolaepidemin i modern tid i västafrika. Cirka 100 personer uppges smittas varje dag. Här är fem punkter som förklarar den fruktansvärda epidemin och som får dig att förstå vad som hänt, vad som händer och vad som kan komma att hända.

Nyheter24 har även pratat med Hans Rosling, professor i global hälsa, för att försöka få svar på de vanligaste frågorna om ebola.

Uppmärksammad reklamkampanj om barnäktenskap

12-åriga Theas blogg, där hon berättar om sitt stundande bröllop med 25 år äldre Geir, har i veckan fått stor uppmärksamhet i Norge och Sverige. Men det finns en tvist. Thea existerar inte. I sjävla verket är det en reklamkampanj av välgörenhetsorganisationen Plan för att uppmärksamma att minderåriga flickor runt om i världen gifts bort mot sin vilja.

På sidan Stopp Bryllupet kan du läsa mer.

Skåne är sämst – Stockholm är bäst

Enligt en färsk undersökning från OECD är Skåne den sämsta regionen att bo i. Orsakerna till bottenplaceringen? Bristen på jobb, miljon och lågt valdeltagande. Samtidigt visar den att Stockholm den bästa svenska staden att leva och bo i.

Cancerreklam i tunnelbanan

Till en början känns det som en kul reklamkampanj – mot slutet känns det dock helt annorlunda. Barncancerfondens interaktiva reklamkampanj har uppmärksammats viralt och lämnat många svenskar med en klump i magen. Här kan du se den.

IS fortsatta framfart i Kobane har orsakat protester i Europa

Berlin, Aten, London och Istanbul. Över hela Europa har kurder demonstrerat för att markera sin avsky mot IS och de grymheter som just nu pågår i Irak och Syrien. De värsta stridigheterna har utkämpats staden Kobane i norra Syrien, där 400 personer dödats i strider med IS. 

Zlatan-dokumentären gick även den hem hos folket



På onsdagskvällen visades första delen i tv-dokumentären "Ibrahimovic — från Rosengård med mer än ett mål" i Kanal 5. Här är nio grejer i Zlatan-dokumentären som gav oss gåshud.

Posten skickar ut gamla brev

När David Lofti öppnade posten på onsdagsmorgonen fick han en stor överraskning. Där fanns ett brev han skrivit till sig själv – när han var elva. Han är bara en person av många som i veckan fått gamla brev från Posten.

EM-kvalmatchen mot Ryssland



Det var darrigt, svettigt och nervöst mot Fabio Capellos lagmaskin Ryssland. Men med Ola Toivonens kvitteringsmål i andra halvlek blev det tillslut 1–1. Sverige tog därmed en poäng i det viktiga EM-kvalet – trots en zaknad lagkapten.

Priset på snus höjs

Ja, det är helt riktigt. Snart höjs nämligen priset på snuset om statsminister Stefan Löfven får bestämma. "Vi blev lite tagna på sängen när förslaget kom" säger Swedish Match informationschef. 

Får den nya regeringen som de vill kommer skatten på snus höjas med tolv procent.

Flicka med Downs syndrom mobbades spårvagnen – och fick hjälp

19-åriga Sandra Hallén var vid 14-tiden på måndagen på väg hem med spårvagnen i Göteborg. Några rader fram i vagnen såg hon en grupp tjejer i 17-årsåldern som satt och mobbade en flicka med Downs syndrom. Då ingen gjorde något tog hon saken i egna händer, satte sig brevid flickan och uppmanade tjejerna att kliva av spårvagnen.

Hennes berättelse blev snabbt viral och hade redan senare samma kväll gillats, kommenterats och delats av tusentals på Facebook.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.