Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Edna dansade inför sin publik – för att peppa sina döttrar

- 15/10/2014, 18:01 -
Edna avslutade sin föreläsning med en dans för att uppmuntra döttrarna Anine och Juni.
1 av 2

Edna avslutade sin föreläsning med en dans för att uppmuntra döttrarna Anine och Juni.

Privat

Edna tycker att döttrarna har rätt att få vara vad de än vill.
2 av 2

Edna tycker att döttrarna har rätt att få vara vad de än vill.

Privat

För att inte döttrarna skulle skämmas för att dansa valde Edna att göra något alldeles speciellt.

STOCKHOLM. Edna Erikssons två döttrar, Anine, 6, och Juni, 3, älskar att dansa men Edna upplever att de på senare tid har blivit mer medvetna om den alltmer dömande omgivningen – något som har fått dem att bli blyga och sluta dansa.

– De har tyckt att det är jätteroligt att dansa men har blivit rädda för att göra fel och då ville jag visa att man kan dansa ändå och inte bry sig om vad andra tycker, säger Edna till Nyheter24.

Allt ändrades plötsligt

Sagt och gjort – för att visa att det inte finns något att skämmas för valde Edna, som föreläser om bland annat mänskliga rättigheter, att själv att avsluta en föreläsning med att dansa till Michael Jacksons låt "Beat it" medan en person ur publiken filmade framträdandet.

– När jag visade klippet för flickorna blev de först helt stumma och tyckte det var jobbigt att mamma gjorde bort sig, men så såg de att folk applåderade och då plötsligt så ändrades allt och efter den dagen kunde vi spela musik hemma och dansa igen.

Edna är inte helt säker på att dansen kommer att bli ett stående inslag i hennes föreläsningar men utesluter inte det helt heller.

– Det kan bli så att jag fortsätter för att samla på mig massor med dansklipp så att jag kan visa flickorna.

Blev förvånade

Publiken som fick se Ednas dans blev till en början väldigt förvånad eftersom den inte var beredd på det.

– Vi vuxna är ju vana vid att inte exponera oss på det här sättet, vi är rädda för att göra bort oss. Jag föreläser om människors lika värde och hoppas att mina barn blir sedda för vad vilka de är. Det är så lätt hänt att vi hackar på varandra både med mobbning och rasism så jag ville tala om för dem att de har rätt att få vara vad de än vill och att vi ska ge varandra den friheten, avslutar Edna.

Se Ednas dans här: