Den hemlöse mannen åt sopor – Samer bjöd honom på mat

När Samer såg en hemlös man äta mat från soporna fick han en klump i magen. Han bjöd mannen på restaurang och vill nu inspirera andra att göra likadant.


I ett inlägg på Facebook berättar Samer Dawood att han sett en hemlös man som rotat i soporna efter mat. Först trodde han att mannen letade efter burkar, men sen såg han att mannen började titta i matförpackningar.

– Han tog upp ett gammal äpple och började äta på det, då kände jag att det inte var rätt, säger Samer Dawood till Nyheter24.

Bjöd på mat

Samer gick fram till mannen och frågade om han var hungrig och om han kunde tänka sig bli bjuden på mat. Mannen, som var uppenbart hungrig, svarade då: "jättegärna".

Samer tog med honom på en thairestaurang som låg i närheten där mannen fick sig ett mål mat. Där berättade mannen att han är hemlös och knarkare.

– Det här är inte okej, man ska inte behöva äta mat från soporna, säger Samer.

Mannen som är i 36-årsåldern, berättade att det är jättemånga som stöter bort honom och att livet på gatan är väldigt svårt.

Vet du hur länge han varit hemlös?

– Nej, jag frågade aldrig det. Vi hann bara prata snabbt då jag var tvungen att åka i väg. Jag hade velat pratat mer. 

"Fel i samhället"

Samer har sett många hemlösa förut men den här gången är det första gången som han såg någon äta från soporna. 

– Något är fel i samhället. 

Måste hjälpas åt

Han frågade om han fick ta en bild på mannen så att han kunde visa för flera hur verkligheten ser ut. Bilden ligger nu på Samers Facebook och han hoppas på att flera kommer att påverkas. 

– Vi alla måste hjälpas åt. Till exempel bjuda på mat och ge kläder. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Något lägre vinst för Tele2

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.