Tisdag 25 Jan
Stockholm

De vill göra världen bättre – hjälper fattiga områden med pengar

CCY Tanzania.
1 av 3
CCY Tanzania. Foto: Copyright 2012
Anna Urombi och Malin Jungerstedt.
2 av 3
Anna Urombi och Malin Jungerstedt. Foto:
CCY Tanzania
3 av 3
CCY Tanzania. Foto:

Anna och Malin startade Destination Compensation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anna Urombi och Malin Jungerstedt vill göra skillnad. 

De två vännerna var ute och reste när de slogs av fattigdomen. Anna och Malin saknade enklare alternativ till att donera pengar till lokala, behövande projekt.

– Vi gav någon dollar här och någon dollar där, men kände inte att vi gjorde någon större skillnad, säger Anna till Nyheter24.

Det var så idén till Destiantion Compensation föddes. 

– Vi svenskar reser ju så otroligt mycket, och när man reser till fattiga länder så vill man oftast hjälpa till men man vet inte riktigt hur. En flicka kanske sitter och tigger vid ett gatuhörn och man vill hjälpa till men man vet inte vad som kommer att hända med pengarna, säger Anna och fortsätter: 

– Man blir upprörd, kommer hem och orkar kanske inte kolla upp lokala organisationer själv, och sen är det hela bortglömt.

Om alla turister som reser skulle lägga en liten del av sin reskassa på att hjälpa människor i området skulle det göra skillnad, resonerar de två vännerna. 

Lokala organisationer

De startade Destination Compensation med målet att göra det enklare att donera. Företaget samarbetar med små lokala organisationer som vet vilka problem som finns, och som därmed har olika lösningar. 

Som resenär går man in på researrangörens sida och skriver vart man vill resa. Destination Compensation har då en databas med olika organisationer som kommunicerar med bokningssystemet. 

– I samband med bokningen kan man välja organisation och hur mycket pengar man vill donera. De donerade pengarna går oavkortat till insamlingsstiftelsen.

Se hur du donerar inför semester här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela