Tillverkaren justerar priset.
1 av 2
Tillverkaren justerar priset. - Foto: NTB scanpix
En dosa General lös kommer att kosta omkring två kronor mer.
2 av 2
En dosa General lös kommer att kosta omkring två kronor mer. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Efter skattehöjningen – då gör Swedish Match snuset dyrare

Snustillverkaren kommer att justera priserna uppåt.


Ett tråkigt besked för alla oroliga snusare, kanske. Tillverkaren Swedish Match säger nämligen att de kommer att justera pristet på snus parallellt med den kommande skattehöjningen.

Regeringen har föreslagit att vid årsskiftet höja skatten på snus med 12,1 procent, något som även den gamla regeringen verkar eniga om. 

– Jag kan bara beklaga det faktum att även den nya regeringen fortsätter att kraftigt höja skatten mer på svenskt snus än på utlandstillverkade cigaretter, säger Patrik Hildingsson, Vice President Communications and Public Affairs, på Swedish Match, i ett pressmeddelande.

Justerar uppåt

Prisjusteringen ser alltså ut som så att Swedish Match själva inte höjer grundpriserna på sina produkter. Däremot kommer de att justera priserna uppåt parallellt med skattehöjningen.

– Vi justerar endast priset i enlighet med regeringens förslag. För att inte konsumenten skall drabbas onödigt mycket hoppas vi att även handeln följer vår linje och endast låter skattehöjningen plus moms slå igenom på konsumentpriset, fortsätter Patrik Hildingsson i pressmeddelandet.

Ett par kronor dyrare

Om handeln alltså inte beslutar sig för ytterligare höjningar kommer den ökade skatten tillsammans med momsen resultera i att en dosa General lös kommer att bli cirka två kronor dyrare medan en General Portion kommer att bli omkring en krona dyrare.

Höjningen på 12,1 procent förutsätter att den nuvarande regeringen får igenom sin budget i december.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Snusar du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.