Lördag 26 Nov
Stockholm

Efter skattehöjningen – då gör Swedish Match snuset dyrare

Tillverkaren justerar priset.
1 av 2
Tillverkaren justerar priset. Foto: NTB scanpix
En dosa General lös kommer att kosta omkring två kronor mer.
2 av 2
En dosa General lös kommer att kosta omkring två kronor mer. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Snustillverkaren kommer att justera priserna uppåt.

Kommentera (37)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett tråkigt besked för alla oroliga snusare, kanske. Tillverkaren Swedish Match säger nämligen att de kommer att justera pristet på snus parallellt med den kommande skattehöjningen.

Regeringen har föreslagit att vid årsskiftet höja skatten på snus med 12,1 procent, något som även den gamla regeringen verkar eniga om. 

– Jag kan bara beklaga det faktum att även den nya regeringen fortsätter att kraftigt höja skatten mer på svenskt snus än på utlandstillverkade cigaretter, säger Patrik Hildingsson, Vice President Communications and Public Affairs, på Swedish Match, i ett pressmeddelande.

Justerar uppåt

Prisjusteringen ser alltså ut som så att Swedish Match själva inte höjer grundpriserna på sina produkter. Däremot kommer de att justera priserna uppåt parallellt med skattehöjningen.

– Vi justerar endast priset i enlighet med regeringens förslag. För att inte konsumenten skall drabbas onödigt mycket hoppas vi att även handeln följer vår linje och endast låter skattehöjningen plus moms slå igenom på konsumentpriset, fortsätter Patrik Hildingsson i pressmeddelandet.

Ett par kronor dyrare

Om handeln alltså inte beslutar sig för ytterligare höjningar kommer den ökade skatten tillsammans med momsen resultera i att en dosa General lös kommer att bli cirka två kronor dyrare medan en General Portion kommer att bli omkring en krona dyrare.

Höjningen på 12,1 procent förutsätter att den nuvarande regeringen får igenom sin budget i december.

Snusar du?
Tack för din röst!
Kommentera (37)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.