Lördag 29 Jan
Stockholm

Så gör vakterna skillnad på "fint" och "fult" klädda människor

Enligt STHLM Panda behandlar ordningsvakterna Konrad olika beroende på hur han är klädd.
1 av 4
Enligt STHLM Panda behandlar ordningsvakterna Konrad olika beroende på hur han är klädd. Foto: Faksimil Youtube
När han har "fina kläder" får han vara ifred.
2 av 4
När han har "fina kläder" får han vara ifred. Foto: Faksimil Youtube
När han har trasiga går ordningsvakterna fram till honom direkt.
3 av 4
När han har trasiga går ordningsvakterna fram till honom direkt. Foto: Faksimil Youtube
4 av 4

"Vi behandlar alla lika", säger ordningsvakter när de går fram till en man i trasiga kläder och ber honom flytta sig. Mannen i fina kläder lämnar de dock oberörd, enligt STHLM Pandas sociala experiment.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STHLM Panda har filmat i Stockholms tunnelbana för att se hur ordningsvakter reagerar olika på människor – sett till deras yttre.

Konrad Ydhage lägger sig först på golvet i tunnelbanan iklädd så kallade fina kläder. Därefter kommer han i trasiga kläder och sätter sig på golvet.

Direkt kommer två ordningsvakter fram och ber honom flytta på sig. När han hade fina kläder iakttog de bara och gick därifrån, enligt STHLM Pandas sociala experiment.

– Eftersom att vi gjort tidigare experiment med dessa slitna kläder har jag märkt att det är stor skillnad på hur man blir behandlad jämfört med när man bär vanliga kläder. Det är väldigt tråkigt då jag alltid har betett mig på samma sätt som när jag haft vanliga kläder på mig, säger Konrad Ydhage till Nyheter24, och fortsätter:

– Det var kanske rätt av vakterna att säga åt mig att inte sitta på golvet, då det kanske är sådana regler som gäller. Dock borde man ju behandla även personer som är finklädda på samma sätt i så fall.

Se klippet här:

Videon är ett socialt experiment gjort av STHLM Panda. Inspelningen kan inte ses som representativt för ordningsvakternas arbete.

Tror du människor blir behandlade olika sett till det yttre?
Tack för din röst!
Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela