Kung Carl XVI Gustaf höll sitt årliga jultal.
1 av 2
Kung Carl XVI Gustaf höll sitt årliga jultal. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT
Kung Carl XVI Gustaf reflekterade över året som gått.
2 av 2
Kung Carl XVI Gustaf reflekterade över året som gått. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Kungen: "Tack alla som bor i Sverige"

I sitt årliga jultal tackar Carl XVI Gustaf alla i Sverige: "Tack alla som bor här och som har kommit hit för att skapa ett bättre liv".


Under juldagen höll kungen sitt årliga jultal i Sveriges Radio. Detta år talade han bland annat om Sveriges prestationer i vinter-OS, ebola-epidimin, skogsbranden i Västmanland och om valåret. Dessutom uppmärksammade han att det var tio år sedan som tsunamikatastrofen inträffade. 

Tackar alla som kommit hit

Han avslutade talet med att tacka alla som bor i Sverige.

– Jag vill uttrycka min tacksamhet till alla människor som bor i vårt land. Alla som föds här och alla som har kommit hit för att skapa ett bättre liv, sa han i Sveriges Radio och fortsatte:

– Tack för att ni gör Sverige till ett land att vara stolt över. Att skapa gemenskap – där vi alla tillsammans är viktiga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radios app ligger nere

Sveriges Radios app i mobilen är delvis ur funktion. Felmeddelandet som visas för användare anger att SR har tekniska problem.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.