Sverigedemokraternas Martin Kinnunen
Sverigedemokraternas Martin Kinnunen - Foto: LEIF R JANSSON

Så många SD-politiker har hoppat av sedan valet

Av totalt 400 politiker som hoppat av sina poster är över 100 Sverigedemokrater.


Fler än 100 Sverigedemokrater har hoppat av sina poster i kommun och landsting efter valet 2014, och 23 stycken stolar står nu tomma runt om i landet. 

– Vi tycker inte att det här är oroande på något sätt, säger SD:s pressansvarige Martin Kinnunen till Metro.

I kommuner som exempelvis Klippan, Boxgholm och Storfors står det två tomma SD-stolar just nu. Kinnunen menar att partiet haft svårt att hitta personer till nya stolar vilket har lett till mindre lyckade värvningar. 

– Det skapar situationen att personer kommer in som inte tänkt över situationen fullständigt och kommit fram till att man inte vill ta det där uppdraget, säger Kinnunen till Metro och fortsätter:

– Det handlar om att hitta en drivande kärna och i en liten kommun är befolkningsunderlaget mindre så det blir lite svårare, säger Martin Kinnunen, som inte tycker att de tomma stolarna är ett stort problem.

Kinnunen verkar inte vara oroad och säger att det är relativt få tomma stolar i förhållande till hur många mandat partiet har och hade förra mandatperioden. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.