Polisen kunde gripa den misstänkte tack vare tjejerna.
1 av 2
Polisen kunde gripa den misstänkte tack vare tjejerna. - Foto: Mikael Fritzon / Mikael Fritzon
Den misstänkte greps på perrongen. Bilden har inget att göra med händelsen.
2 av 2
Den misstänkte greps på perrongen. Bilden har inget att göra med händelsen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Fyra 16-åringar såg till att misstänkt sexbrottsling greps

En äldre man i Lund är misstänkt för att ha sexuellt ofredat ungdomar gång på gång. Till slut bestämde sig fyra tjejer för att gillra en fälla – och han kunde gripas av polisen.


LUND. I torsdags bestämde sig fyra tjejer i 16-årsåldern för att gillra en fälla för en 87-åring som misstänks att vid flera tillfällen ha antastat tjejer och killar under bussfärder. Mannen har varit känd bland många elever på deras skola, Polhemsskolan, och skolledningen har varnat för honom, skriver Sydsvenskan. 

– Tjejerna bedrev ett fantastiskt spaningsarbete, säger kommissarie Thomas Lundqvist till Sydsvenskan. 

Såg till att åka samma buss

Flera hade filmat och fotat mannen och en av tjejerna kontaktade polisen som sa att de skulle ringa till 112 nästa gång de såg honom. Men i stället för att vänta så såg de till att hamna på den buss som de visste att mannen brukade ta – och när han klev på bussen ringde en av dem till 112 medan de andra höll ett öga på honom. 

Misstänkt för sexuellt ofredande

När han klev av vid järnvägsstationen följde tjejerna efter. Och då han gick upp på en av perrongerna, kom flera polispatruller till järnvägsstationen. Där så rusade en av poliserna över spåret och grep mannen. Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande. 

– Det är troligen flera ungdomar som har utsatts för mannen. Det här kan vara toppen på ett isberg. Vi vill få kontakt med fler av dem som känt att de blivit ofredade av honom. säger kommissarie Thomas Lundqvist till Sydsvenskan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.