Torsdag 13 Maj
Stockholm

Fyra 16-åringar såg till att misstänkt sexbrottsling greps

Polisen kunde gripa den misstänkte tack vare tjejerna.
1 av 2
Polisen kunde gripa den misstänkte tack vare tjejerna. Foto: Mikael Fritzon / Mikael Fritzon
Den misstänkte greps på perrongen. Bilden har inget att göra med händelsen.
2 av 2
Den misstänkte greps på perrongen. Bilden har inget att göra med händelsen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En äldre man i Lund är misstänkt för att ha sexuellt ofredat ungdomar gång på gång. Till slut bestämde sig fyra tjejer för att gillra en fälla – och han kunde gripas av polisen.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LUND. I torsdags bestämde sig fyra tjejer i 16-årsåldern för att gillra en fälla för en 87-åring som misstänks att vid flera tillfällen ha antastat tjejer och killar under bussfärder. Mannen har varit känd bland många elever på deras skola, Polhemsskolan, och skolledningen har varnat för honom, skriver Sydsvenskan. 

– Tjejerna bedrev ett fantastiskt spaningsarbete, säger kommissarie Thomas Lundqvist till Sydsvenskan. 

Såg till att åka samma buss

Flera hade filmat och fotat mannen och en av tjejerna kontaktade polisen som sa att de skulle ringa till 112 nästa gång de såg honom. Men i stället för att vänta så såg de till att hamna på den buss som de visste att mannen brukade ta – och när han klev på bussen ringde en av dem till 112 medan de andra höll ett öga på honom. 

Misstänkt för sexuellt ofredande

När han klev av vid järnvägsstationen följde tjejerna efter. Och då han gick upp på en av perrongerna, kom flera polispatruller till järnvägsstationen. Där så rusade en av poliserna över spåret och grep mannen. Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande. 

– Det är troligen flera ungdomar som har utsatts för mannen. Det här kan vara toppen på ett isberg. Vi vill få kontakt med fler av dem som känt att de blivit ofredade av honom. säger kommissarie Thomas Lundqvist till Sydsvenskan

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela