Torsdag 21 Okt
Stockholm

Den gripande videon visar skillnaden mellan att vara barn i Sverige och i Syrien

En sökning på "Children Syria" ger detta resultat...
1 av 6
En sökning på "Children Syria" ger detta resultat... Foto: Youtube
...Medan dessa bilder kommer upp vid en sökning på "barn Sverige".
2 av 6
...Medan dessa bilder kommer upp vid en sökning på "barn Sverige". Foto: Youtube
Här är samma sökning fast ordet UNHCR är tillagd. Organisationen vill demonstrera arbetet de gör för de syriska flyktingar.
3 av 6
Här är samma sökning fast ordet UNHCR är tillagd. Organisationen vill demonstrera arbetet de gör för de syriska flyktingar. Foto:
UNHCR, United Nations High Commissioner for Refugees, uppmärksammar Situationen i Syrien genom stark film.
4 av 6
UNHCR, United Nations High Commissioner for Refugees, uppmärksammar Situationen i Syrien genom stark film. Foto: Youtube
En sökning för "hem" i Sverige...
5 av 6
En sökning för "hem" i Sverige... Foto: Youtube
...Och en sökning på "hem" i Syrien.
6 av 6
...Och en sökning på "hem" i Syrien. Foto: Youtube

UNHCR släpper en känslosam video för att uppmärksamma hur bra vi har det i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hjälporganisationen UNHCR, United Nations High Commissioner for Refugees, släpper nu en film för att uppmärksamma den ohållbara situationen i Syrien

Inga hem i Syrien

Trots att den bara är drygt en minut lång är budskapet är uppenbart. Videon visar en datorskärm där sökmotorn Googles bildsida är uppe. Någon skriver in "Hem Sverige", på engelska. Bilderna som kommer upp som sökresultat är på röda hus med vita knutar, lyxiga lägenheter och villor vid vattnet. 

Sedan görs samma sökning, fast ordet Sverige byts ut mot Syrien. Bilderna som nu kommer upp visar sönderbombade hus, byggnader utan tak och städer som jämnats med marken. Samma typ av sökning görs om fast orden byts ut från hem till barn och bil. Skillnaderna är extrema. 

Vädjar om hjälp

Videon avslutas med att en sökning görs på "Barn Syrien UNHCR". På skärmen visas då bilder på leende barn som ser hälsosamma ut. 

UNHCR vill med videon visa hur bra vi har det i Sverige och hur akut situationen för människorna i Syrien är. Men de vill också uppmärksamma att de kan hjälpa. 

Kriget i Syrien har pågått i nästan fyra år och drygt fyra miljoner syriska flyktingar har hittills sökt skydd hos UNHCR. Barnen är de som drabbas allra hårdast.

Se den gripande videon:


Tycker du videon är ett bra sätt att uppmärksamma detta på?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela