Torsdag 2 Dec
Stockholm

Här är hjältarna som ska skotta åt gamla och hjärtsjuka

Stefan Westin är delägare till butiken som ska hjälpa folk med skottningen.
1 av 2
Stefan Westin är delägare till butiken som ska hjälpa folk med skottningen. Foto: Stefan Westin
2 av 2

Stora delar av Sverige har fått stora mängder snö. Alla har dock inte möjligheten att sköta skottningen, därför ska dessa hjältar komma till undsättning.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ.  På torsdag erbjuder butiken Athletic Store hjälp med skottning åt de som inte kan skotta själva. 

– Det har varit ett sjukt stort intresse, det är bland annat nyopererade, gamla och personer med hjärtproblem som behöver hjälp, säger Stefan Westin, delägare av butiken, till Nyheter24.

"Ren välgörenhet"

Det är åtta atleter som ska ställa upp och göra skottningen på tre timmar, tanken är att de själva får träning av kroppsarbetet. 

– Vi gör det gratis, det är ren välgörenhet.

Bildlkälla: Facebook

På deras Facebooksida har de lagt ut en annons som i nuläget delas flitigt. Själva idén om att hjälpa till med skottningen föddes på ett gym i Luleå, och ett ställe vid namn Boxen i Umeå tog efter. Det är ägaren av Boxen som driver butiken Athletic Store i Skellefteå och som fört initiativet vidare. 

Ska göra allt för att hinna med alla

Stefan säger att de kommer att få prioritera bort vissa saker om det blir brist på tid, till exempel kommer de inte att röja snö på höga tak i och med att de inte har den utrustningen. Men de ska göra allt för att hinna med alla som vill ha hjälp.

– Blir det för många får vi göra någon slags prioriteringslista.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela