Torsdag 2 Dec
Stockholm

Hon ville bada topless på badhuset men fick inte: "Diskriminering"

Den 14-åriga flickan valde att skippa sin överdel när hon skulle bada med klassen. GENREBILD.
1 av 3
Den 14-åriga flickan valde att skippa sin överdel när hon skulle bada med klassen. GENREBILD. Foto: Mats Andersson/SCANPIX
Hon stoppades av badvakten. GENREBILD.
2 av 3
Hon stoppades av badvakten. GENREBILD. Foto: Scanpix
Hon tycker att det är diskriminering. Enligt talesperson för badhuset stred hon mot policyn. GENREBILD.
3 av 3
Hon tycker att det är diskriminering. Enligt talesperson för badhuset stred hon mot policyn. GENREBILD. Foto: SVENSKA DAGBLADET/TT Bild

Den 14-åriga flickan skippade bikiniöverdelen för att göra ett feministiskt ställningstagande: "Varför måste jag ha topp mig, ingen kille har ju det".

Kommentera (62)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Under måndagen skulle en fjortonårig tjej simma med sin klass på Valhallabadet under idrottsundervisningen. Hon valde att skippa sin bikiniöverdel som ett feministiskt ställningstagade, skriver Göteborgs-Posten

– Varför måsta jag ha topp på mig, ingen kille har ju det, säger hon.

Stoppades av badvakten

Det var en badvakt som stoppade henne och gav henne två val – att ta på sig en överdel eller att lämna bassängen. Då gick hon därifrån i och med att hon står för det hon tror på. 

– Så många säger att de är feminister, men jag vill faktiskt visa det. Actions speak louder than words. Om jag ska ha en förändring i samhället kan jag bara inte bara gå runt och snacka om det.

Den fjortonåriga flickan säger till Göteborgs-Posten att det är diskriminering. 


Badhuset hänvisar policy

Valhallabadet själva hänvisar till sin policy som säger att män ska ha på sig badbyxor och att kvinnor ska ha baddräkt eller bikini. Verksamhetsledaren Pierre Solberg förstår att vissa kvinnor kan känna sig diskriminerade av policyn men att den finns för att besökarna vill det.

– Jag ser inga problem med att en del viil bada topless, gör det i naturen eller var de vill, men respektera våra regler, säger han till GP.

Kommentera (62)
Kopiera länk
Dela