Onsdag 17 Aug
Stockholm

Polisen utreder nu våldet mot 9-åringen

Vakten sitter över pojken och trycker ner hans huvud.
1 av 3
Vakten sitter över pojken och trycker ner hans huvud. Foto: Faksimil Youtube
De inblandade vakterna har blivit tagna ur tjänst.
2 av 3
De inblandade vakterna har blivit tagna ur tjänst. Foto: Faksimil YouTube
3 av 3

UPPDATERAD. ”Ofta kan sådant på bild se mer anmärkningsvärt ut än vad det är.” Men nu väljer ändå polisen att utreda.

Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen väljer till slut att utreda händelsen där en ordningsvakt dunkade en nioårings huvud i golvet på Malmö centralstation. 

Under måndagseftermiddagen cirkulerade klippet på vakten som trycker ner en nioårig pojkes huvud mot marken inne på centralstationen i Malmö för att han sägs ha plankat på tåget.


Bildkälla: Faksimil YouTube

Klippet som filmades av ett vittne har skapat starka reaktioner och de inblandade ordningsvakterna har blivit tagna ur tjänst, men ingen polisanmälan har gjorts mot vakten.

"Kan se mer anmärkningsvärt ut än vad det är”

– Vi har tittat på det här inslaget och bedömt att det inte finns anledning att gå vidare med det. Det är inte så att det våldet överskrider… alltså ofta kan sådant på bild se mer anmärkningsvärt ut än vad det är. Det handlar ofta om att man ofta måste övermanna en person för att den inte utsätta sig själv för mer skada, säger Lars Förstellpressinformatör på polisen i Skåne till Metro på måndagen och fortsatte:

– Det kan se horribelt ut men man är tränad att göra de här omhändertagandena på våldsamma personer.

Anders Lönnebo, VD på Svensk Bevakningstjänst AB där ordningsvakterna är anställda, säger till Metro att ärendet ska utredas samt att vaktbolaget kommer att prata med de inblandade och vända sig till polisen för att se hur de ska gå vidare.

Uppdaterad 08:10

Lars Förstell, pressekretere på polisen i Malmö, säger till SVT att de nu ska granska ärendet på nytt då flera polisanmälningar har kommit in från allmänheten

Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.