Hundratals svenska kvinnors tinderprofiler uthängda på blogg

UPPDATERAD. Över 400 svenska kvinnors Tinder-profiler uthängda på blogg. Nu är bloggen borttagen.


Över 400 svenska tjejer på Tinder har blivit uthängda på en blogg som syftar till att "belysa svensk skönhet och göra den tillgänglig för alla".

Bloggen har sedan i augusti förra året publicerat skärmdumpar på tjejers Tinder-profiler och profilbilder helt utan tjejernas vetskap.


När Nyheter24 kontaktade några av de uthängda profilerna hade de ingen aning om att sidan fanns.

– Oj nej, det visste jag inte. Men ärligt talat bryr jag mig inte. Jag skaffade Tinder i somras, har inte det längre. Det är sånt här man får räkna med när man lägger upp en bild som är tillgänglig för alla. Man får skylla sig själv, man ska inte bry sig så mycket, säger Ellen Bergström till Nyheter24

Michelle Idenborg från Paradise hotel hade inte heller någon aning.

– Aha va fan, det visste jag inte men det är inte första gången det händer, det har hänt förr. Men om de tycker jag ser bra ut så är det bara kul, inte så mycket att göra åt. 


"Svensk skönhet något som uppskattas stort utomlands"

I ett anonymt mail till Metro förklarar ansvarig för bloggen vad syftet med sidan är:

"Som sidan säger på engelska är anledningen att belysa svensk skönhet och göra det tillgängligt för alla världen om. Tinder är ju en app som baseras på vilka som finns i din närhet, vilket innebär att du måste befinna dig i Sverige för att kunna se svenska tjejer. Som vi alla vet är svensk skönhet något som uppskattas stort utomlands. Genom att lägga upp dem på sidan, görs det även tillgängligt för alla att se utomlands."

Nu är bloggen nedlagd.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Tinder?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.