Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk barnfamilj åt middag och blev höga på droger – av plåten

- 25/02/2015, 14:52 -
Familjemiddagen fick en oväntad vändning.
1 av 4

Familjemiddagen fick en oväntad vändning.

TT Bild/Montage

Man får se upp med vad man har på plåten.
2 av 4

Man får se upp med vad man har på plåten.

TT Bild

Kan det ha pågått Spice-tillverkning måntro?
3 av 4

Kan det ha pågått Spice-tillverkning måntro?

TT Bild

Polisen kommer nu att analysera ugnsplåten.
4 av 4

Polisen kommer nu att analysera ugnsplåten.

TT Bild

Det kan gå illa om en inte rengör plåten ordentligt efter att ha trixat med droger.

SOLLEFTEÅ. Fem personer familj – tre generationer i åldrarna fem till 60 år skulle äta mat tillsammans. Men middagen blev inte som tänkt, skriver Sundsvalls Tidning.

Lagade direkt på plåten

Maten de skulle äta hade tillagats i familjens egen ugn, på en plåt de använt flera gånger tidigare – men då med bakplåtspapper. Den här gången skippade de dock pappret och lagade maten direkt på plåten. Det skulle de inte ha gjort.


Bildkälla: TT Bild

Det tog nämligen inte lång tid från att familjen satt sig till bords och börjat tugga till att de insåg att något var fel. Alla, utom femåringen som inte åt av maten, började plötsligt må väldigt konstigt. 

Så konstigt att de ringde efter ambulans.

Fått i sig droger

Familjens farhågor stämde – något var definitivt fel. På sjukhuset kunde man nämligen konstatera att familjemedlemmarna fått i sig någon typ av drog.

På polisen misstänker man att ugnsplåten som familjen lagade maten på tidigare använts för att bereda någon typ av drog; som exempelvis narkotisk svamp eller spice och att plåten därefter inte blivit ordentligt rengjord. 

– Vi har tagit hand om ugnsplåten och ska analysera den, säger B-O Lundberg, förundersökningsledare vid Sollefteåpolisen, till Sundsvalls Tidning.

Analysen från plåten väntas komma om några veckor. 

Familjemedlemmarna har fått lämna sjukhuset och är fullt återställda.