Se upp alla män.
1 av 2
Se upp alla män. - Foto: Michaela Larsson/TT Bild
Alla män får se upp på gatan!
2 av 2
Alla män får se upp på gatan! - Foto: Michaela Larsson

Michaelas feministiska experiment ska få männen att flytta på sig

Michaela ska sluta flytta på sig när hon möter män som kommer gående mot henne på gatan.


Bloggaren Michaela Larsson, som bloggar under namnet Hej Blekk, har inlett ett nytt projekt. På sin blogg skriver hon att varje gång en man går mot henne på stan så ska hon se om han viker undan, i stället för att hon själv gör det – vilket brukar hända. 

"Tänker på alla män som inte flyttar sig"

Hon skriver att hon har en känsla av att det kommer att vara jättesvårt, för att man kan känna sig störig. 

"Men då tänker jag på alla de män som aldrig flyttar på sig, de går där i sin riktning som om det vore världens självklarhet, de känner sig aldrig störiga minsann", skriver hon.

Folk tror hon är RoboCop

Nyheter24 kontaktar henne för att fråga hur reaktionerna varit. Hon säger att det vore trevligt om man för omväxlings skull läste vad det egentligen handlar om – det vill säga att synliggöra maktförhållanden i det offentliga rummet – i stället för att välja att misstolka.

– Man misstolkar experimentet och tror att jag, som är en 163 centimeter lång tjej, ska köra över alla som en två ton tung ångvält. Folk verkar tro att jag egentligen är RoboCop, säger hon till Nyheter24.

Inspirerad av en tweet

Hennes idé grundar sig i en tweet från sex- och relationsredaktören Anna Breslaw på brittiska Cosmopolitan, skriver Michaela på bloggen. I tweeten skrev hon att: "Min syster gör ett experiment: Varje gång en man går mot henne, ska hon inte flytta på sig först. Hittills har hon krockat med 28 män".

Hur det går för Michaela?

Läs mer på bloggen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tänka dig att göra ett liknande experiment?
Tack för din röst!