1 av 2
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 2
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Man friades från våldtäkt – 13-åringens kropp var för "välutvecklad"

Flickans kropp motsvarar en kropp som skulle kunna tillhöra någon som passert puberteten, menar Tingsrätten och Hovrätten.


Bakgrunden

Den 27-åriga mannen hittade henne när hon var på rymmen från ett familjehem. Hon berättade för ­honom om sin situation. Han bjöd hem henne till sig. Mannens och flickans berättelser skiljde sig sedan sig åt. Han nekade först att hon ens varit i hans bostad, men ändrade sig i takt med att polisen presenterade bevisen.

VÄSTERÅS. En 27-årig man greps i april förra året och åtalades för våldtäkt mot barn, skriver Aftonbladet. Åklagaren ville att han skulle dömas för våldtäkt i andra hand. Men både Västmanlands tingsrätt och Svea Hovrätt friade honom helt – mannen hade inte kunnat gissa sig till att flickan var minderårig, menar de. 

Hennes kropp är "välutvecklad"

De baserar sin dom på en videoinspelning från barnförhöret med 13-åringen. De tittade på hennes kropp och bedömde att den var "välutvecklad "och att det såg ut som en kropp som skulle kunna tillhöra någon som passerat puberteten. Hon lät inte heller naiv när hon pratade, vilket hade kunnat varit en "varningssignal" för mannen. 

– Man kan fråga sig vilka krav man ska ställa på ­personer som ämnar ingå en sexuell relation med ­någon som är i gränslandet runt 15 år. Det kan inte ­vara rimligt att enbart kroppsutvecklingen ska vara ­avgörande såsom det ­faktiskt blivit i den här ­domen, säger flickans advokat Göran Landerdahl

Flickans målsägandebiträde har överklagat till Högsta domstolen, skriver Aftonbladet.

Dom
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!