Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Is-hotellet i Jukkasjärvi tvingas till namnbyte efter flera klagomål

- 01/04/2015, 07:33 -
1 av 4

TT NYHETSBYRÅN

2 av 4

Svenska Dagbladet / TT

3 av 4

TT NYHETSBYRÅN

4 av 4

TT NYHETSBYRÅN

Flera har klagat över att hotellets namn kan kopplas till Islamiska staten.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR NYHETER24:S APRILSKÄMT 2015

Det berömda ishotellet i Jukkasjärvi kommer att byta namn. Det står klart på onsdagen efter att hotellets styrelse tillsammans med Kiruna kommun enats om att ett namnbyte var på sin plats.

Anledningen? Många har klagat på att hotellets namn kan kopplas till Islamiska staten, IS.

– Vi har fått in flera klagomål, och vi har haft en dialog med hotellets ledning. Vi har kommit fram till en kompromiss som vi hoppas kommer att funka för alla, säger Harald Tyhmä på Kiruna kommun till Nyheter24.

– Det är oerhört viktigt för oss att våra turister inte får bilden av att vi gillar tanken på ett nytt kalifat. Det vore olyckligt, fortsätter Tyhmä.


Bildkälla: TT Bild

Blir Snow Star Hotel

Även hotellet är positivt inställda till förändringen.

"Vi har förstått att det är nya tider nu, och vi vill vara en del av framtiden", skriver hotellets ledning i ett pressmeddelande.

Där går man också ut med att namnbytet kommer att tajmas med en ny design, ny logga och från och med nästa säsong kommer hotellet heta Snow Star Hotel, eller kort och gott: SS Hotel.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR NYHETER24:S APRILSKÄMT 2015