Männen kommer bli fler.
1 av 2
Männen kommer bli fler. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
2 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Ajdå, nu har Sverige ett överskott på män

"Men men men men, manly men!"


För första gången är det fler män än kvinnor i Sverige, skriver SVT.

Vad det kommer att innebära för oss är svårt att svara på. Kanske kommer det bli lättare att hitta sig en karl på krogen. Och kanske kommer det bli svårare att få plats i bastun i herromklädningsrummet. Hur som, blir det säkert en lättare vardag för den som är en så kallad maneater.

Bildkälla

Kvinnor var fler förr

Så såg det inte ut innan. För hundra år sedan var det 12 471 fler kvinnor än män i Sverige. Och för tio år sedan fanns det 79 000 fler kvinnor.

Anledningarna till att det finns fler män är bland annat att det föds fler pojkar, männens medellivslängd har ökat, och så flyttar det fler män än kvinnor till Sverige, rapporterar SVT.

Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.