Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nutella på pizza nutella på pizza nutella på pizza nutella på pizza

- 17/04/2015, 14:39 -
1 av 4

TT Montage

2 av 4

TT NYHETSBYRÅN

3 av 4

Ap / TT

4 av 4

Ap / TT

Ja, det är sant. Ja, det är awesome.

Pizzeria Valla i Linköping har en rätt ovanlig pizza på menyn. I alla fall är en av ingredienserna inte alls vanligt förekommande när det kommer till pizza. Nämligen nutella. Ja, du läste rätt, nutella.


Bildkälla

Isaac Touma, som jobbar på pizzerian, berättar om den.

– Vi har den sedan ett par veckor tillbaka bara. Det är som en margherita med nutella på, som en sås.

Hur kom ni ens på tanken?

– Vi tänkte att det kunde passa med något sött på en vanlig pizza. Annars är ju inte sötsaker så vanliga på pizzerior, men vi kör det här lite på prov.

LÄS MER: OMFG på den här pommes-pizzan

Och ja, tydligen är det en hit. Nutella på pizza kanske inte låter så gott, men de som testat menar att det funkar och smakar bra.

– Jag är själv lite allergisk mot hasselnötter som det finns i nutella, men grabbarna här har smakat och de tycker att den är jättegod, säger Isaac och berättar att det trillar in beställningar på pizzan lite då och då:

– Ja, det är mest till helger. Men vi har bara haft den i tre veckor eller så, så vi får se, om kunderna gillar den och fortsätter att beställa den så kör vi på.

Vad kommer härnäst, tro? Pizza med trillingnöt? Pizza med jordnötssmör? Pizza med glass?

Vi är redo att testa vad som helst.

Skulle du vilja testa?