Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenske chefen höjer anställdas löner för miljoner – önskade sig det i 70-årspresent

- 16/04/2015, 20:20 -
Sveriges bästa chef? Kan vara det.
1 av 3

Sveriges bästa chef? Kan vara det.

Akelius.se

Han höjer sina anställdas lön för miljoner.
2 av 3

Han höjer sina anställdas lön för miljoner.

JESSICA GOW / TT

Det var det enda han önskade sig i present på sin 70-årsdag.
3 av 3

Det var det enda han önskade sig i present på sin 70-årsdag.

TT NYHETSBYRÅN

Mångmiljonären Roger Akelius satsar miljoner på att höja sina anställdas löner.

I går skrev Nyheter24 om Dan Price, VD:n som sänkte sin egen lön med flera miljoner för att kunna höja lönen för sina anställda. Något som han har hyllats för.

Men vi har även en hjälte i Sverige. Nämligen Roger Akelius, som är entreprenör, mångmiljonär och huvudägare för fastighetsbolaget Akelius Residentials.

Höjer löner som födelsedagspresent

Medan vi andra är själviska när det kommer till presenter så har Roger önskat sig något riktigt fint till sin 70 års-dag. I ett pressmeddelande står det att han ger alla sina anställda 20 procent högre i lön, något som han önskat sig dagen till ära. Och det motsvarar hela 50 miljoner kronor i lönekostnader.

–Det räcker inte att snacka beröm, man måste visa också, hälsar Roger i pressmeddelandet.

"Fick stående ovationer"

Metro som också skrivit om det har pratat med koncernchefen Pål Ahlsén. Han berättar att beskedet togs emot med stående ovationer.

–Roger fyller 70 och tycker att det är roligare att ge än att ta, och han är jättenöjd med hur bolaget utvecklar sig och hur dedikerade de som jobbar här är, säger koncernchefen Pål Ahlsén till Metro.

Bildkälla