Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Övergivna hamstern fick nytt hem

- 22/04/2015, 19:56 -
Aww!
1 av 2

Aww!

twitter/privat

2 av 2

twitter

Det här är en riktig solskenshistoria!

När polisen hittade en övergiven hamster vid en vägkant söder om Stockholm visste de inte riktigt vad de skulle göra. Det var tydligt att den var övergiven och inte bara bortglömd, men samtidigt bodde den i en väldigt fin bur.

– Det var en riktig lyxbur med fint spån och droppflaska och allting, säger Johan SäfströmSödermalmspolisen till Nyheter24.

Hamstern sattes i arresten på polisstationen på Söder i Stockholm och blev ompysslad av poliserna. Efter en stund lades det upp en bild på Twitter på hamstern med ett meddelande att den skänks bort.

Och det tog inte lång tid förrän någon nappade.

– Det var min kompis Nathalie som såg det här på twitter så vi åkte och hämtade den direkt, säger den nyblivne hamsterägaren Peri Özdemir till Nyheter24.

Och hamstern verkar stortrivas i sitt nya hem. Förutom ett skönt bad har han också fått ett namn.

– Ja, han heter Alex. Jag tyckte det var ett ett fint namn, säger Peri.

Men samtidigt har det varit en lång dag för lille Alex, som har fullt upp med att göra sig bekväm i sitt nya hem efter en lång dag.

– Jag tror att han är lite trött, säger Peri Özdemir till Nyheter24.