Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Sveriges sämsta myndigheter

Undersökning.
1 av 4

Undersökning.

TT

Migrationsverket hamnar i botten.
2 av 4

Migrationsverket hamnar i botten.

TT/MAJA SUSLIN

Tillsammans med Försäkringskassan.
3 av 4

Tillsammans med Försäkringskassan.

- / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Och Arbetsförmedlingen.
4 av 4

Och Arbetsförmedlingen.

SCANPIX SWEDEN AB / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

Nyheter | 11/05/2015 07:59

I alla fall när svenska folket själva tycker till.

Det finns vissa svenska myndigheter som är betydligt mer impopulära än andra. En undersökning från analysföretaget Nordic Brand, som delvis ägs av Stockholms Universitet, visar exakt vilka de är – och allra sämst tycker svenskarna om Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan.

Bild: TT

Men varför?

– Det som rör jobben, det som rör socialförsäkringen och det som rör invandringen. Sen har ju folk en förväntansbild av vad de här myndigheterna ska göra och många av de här myndigheterna i botten har inte riktigt lyckats nå ut kommunikativt och förklara på vilket sätt de levererar helt enkelt, säger Robert Gelmanovski, vd för Nordic Brand, till Sveriges Radio.

Bild: TT

Undersökningen har kikat på de 21 mest kända myndigheterna, och sedan rankat dem efter ett anseendeindex. Där har myndigheterna betygssatts mellan och 100 där över 75 har ansetts vara bra – och under 40 extremt dåligt. Och under 40 hamnar både Arbetsförmedlingen och Migrationsverket.

– Migrationsverket får ofta klä skott för politiken. Tyvärr är migrations- och invandringsfrågan en allt mer polariserad fråga i dagens Sverige. Här tror jag att både myndigheten, politiker och media tillsammans kan jobba för att klargöra ansvarförhållanden och förklara hur saker och ting ligger till, säger Fredrik Bengtsson, presschef på Migrationsverket, till Sveriges Radio.

Bild: TT

Håller du med?