Genrebild.
1 av 3
Genrebild. - Foto: SCANPIX NORWAY
2 av 3
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

SD-politiker åtalas – misstänks för att ha våldtagit barn

En SD-politiker har åtalats för våldtäkt mot en flicka som var intagen på ett behandlingshem.


En SD-politiker i Västsverige är nu åtalad, misstänkt för att ha våldtagit en flicka på ett behandlingshem, skriver Aftonbladet. Han sitter häktad i Göteborg.

– Hon har mått jättedåligt och det har varit en mycket jobbig tid för henne, säger flickans målsägandebiträde, advokaten Åsa Stomberg till Aftonbladet.

Den misstänkte Sverigedemokraten har suttit som ersättare i kommunfullmäktige och varit nämndeman i tingsrätten i sin hemstad. Han häktades den 20 april och har lämnat sina uppdrag.

Flickan som är drabbad ska vara 17 år. SD-politikern har jobbat extra på behandlingshemmet där hon varit intagen och ska ha våldtagit henne i januari i år.

– Han förnekar brott men medger att de på frivillig väg haft en sexuell relation, säger mannens advokat Pontus Ljunggren.

SD-politikern får inte ta kontakt med flickan då det har kommit fram i utredningen att de har messats och att han försökt uppsöka henne, något flickan har tyckt varit besvärande.

På måndag börjar rättegången. Det finns ett vittne som ska förhöras och så har åklagaren ett kvitto som visar att SD-politikern köpt en tatuering till flickan.

Enligt Åsa Stromberg har det här satt sina spår hos flickan.

– Hon har svårt att koncentrera sig i skolan. Men det är bra utredningen har gått snabbt och det blir rättegång snart, säger hon till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!