Kvinna gick i park – fick "bajspaj" i ansiktet av okänd man på cykel

- 25/05/2015, 12:58 -
Efter bajsattacken fick hon ingen hjälp av 112.
1 av 2

Efter bajsattacken fick hon ingen hjälp av 112.

TT NYHETSBYRÅN

Händelsen skedde i Kärrtorp.
2 av 2

Händelsen skedde i Kärrtorp.

Faksimil / googlemaps

Kvinna i Stockholm blev mulad med mänsklig avföring av "bajsgubbe".

En kvinna gick i en park i Kärrtorp i södra Stockholm när hon plötsligt blev överfallen av en man på en cykel. Han cyklade ikapp kvinnan bakifrån och när han passerade henne tryckte han en påse med bajs i hennes ansikte.

Den utsatta kvinnans pappa beskriver för Stockholm direkt att hon fick "en bajspaj" i ansiktet.

– Hon mår inte alls bra och det här har tagit hårt på hela familjen. Hon är kränkt, förbannad, illamående och har drabbats av gråtattacker, säger han till tidningen.

Det finns inga vittnen till händelsen men kvinnan fick hjälp av två personer som passerade förbi. Däremot ville inte polisen hjälpa till när de ringde 112. Där ska de ha svarat att "Det här är inget för oss". I stället hänvisades den bajsattackerade kvinnan till polisens nummer för mindre akuta händelser, 114 14.

– Jag ska ta kontakt med de berörda poliserna och kolla om det finns liknande fall med en attackerande bajsgubbe. Det är förskräckligt. Och jag är mycket förvånad över att en polispatrull inte skickats till platsen. På polisindividnivå kan jag säga att jag tycker det låter väldigt konstigt. Det här är ett ofredande, kanske en misshandel, och då ska en bil vara på plats om det finns en ledig patrull, säger Kristina Forsgren, Närpolisen i Bagarmossen, till Stockholm direkt.
Borde polisen rycka ut vid bajsattacker?