Tittarstorm mot TV4 – bjöd in gäst som spred rasism på nätet

TV4 får kritik för att ha bjudit in en gäst som spridit rasism. Trots det får hon vara med i programmet igen.


På tisdagen pratade TV4:s Nyhetsmorgon med Louise Andersson Bodin som gjort en Facebookvideo där hon på bred värmländska ger träningstips.

Videon hade innan dess uppmärksammats i flera riks- och lokalmedier.

– Louise Andersson Bodin, min nya favorit, sa programledaren Peter Jidhe i sändningen.

Men det är flera som inte delar Jidhes åsikt. I sociala medier har TV4 fått kritik för att de dels pratat med Louise och även bjudit in henne som gäst till onsdagens program. Anledningen är att hon uttalat sig rasistiskt och nedlåtande mot svarta i en annan Facebookvideo. 

I videon som Nyheter24 tagit del av säger Louise att "negr*r är ett folkslag". Hon förklarar samtidigt att hon inte förstår varför hon inte kan använda ordet då det i hennes mening är samma sak som att säga vit. Dessutom säger hon att "de oftast är väldigt fina människor".

På TV4:s och Nyhetsmorgons respektive Facebooksidor har kritiken forsat in.

Nyheter24 har vid flera tillfällen sökt TV4 för en kommentar, utan att lyckas. På sin Facebooksida svarar de upprörda tittare med följande budskap. 

När Nyheter24 pratar med Louise om hennes rasistiska uttalanden säger hon har tänkt efter och tagit åt sig av all kritik hon fått. Hon försvarar att hon använt ordet med att säga att hon inte förstått innerbörden innan.

– Det är ord med annorlunda betydelse där jag bor, vi har inte hängt med i utvecklingen.

Trots att hon uttalat sig nedsättande i klippet som flera tusen har sett så menar Louise att hon inte använder ordet "offentligt" framför sina mörkhyade vänner.

– Jag har precis lagt en kommentar att jag kommer sluta använda det ordet. Jag vill inte förtrycka någon.

Det kritiserade klippet som fanns fram till omkring klockan 23 på tisdagskvällen raderades av Louise precis efter att Nyheter24 pratat med henne. Hon säger att hon tog bort det för att inte "sprida massa onödigt hat".

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.