Inlägget har hyllats på Facebook. OBS! Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 2
Inlägget har hyllats på Facebook. OBS! Polisen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen Robert var först på plats och lyckades få kvinnan att ångra sig och fortsätta leva. OBS! Poliserna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Polisen Robert var först på plats och lyckades få kvinnan att ångra sig och fortsätta leva. OBS! Poliserna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT BILD

Polisens otroligt starka berättelse visar hur svårt deras yrke är

Du måste vara beredd på allt.


Polisen beskriver i ett känslosamt inlägg om när de försöker hjälpa en kvinna som planerar att ta sitt liv. I det gripande inlägget berättar polisen Robert hur kvinnan ber honom att ta pengarna från hennes plånbok:

”Den här vill jag att du ger mamma, det är allt jag har kvar”, säger hon och tittar på mig med sina tårsprängda ögon. Hon sätter händerna bakom sig för att ge sig själv sats att hoppa över kanten."

Vill inte vara ensam

När polisen kommer närmare hasar kvinnan allt längre ut på klippavsatsen. Då börjar Robert prata om sin höjdrädsla och allt möjligt och något händer:

"Jag ber henne att inte klättra längre bort för då blir jag ensam kvar på klippan. Uppmaningen ger effekt och hon kommer långsamt tillbaka. Mina kolleger lyfter upp henne över kanten. Det känns otroligt skönt när vi båda kommit över på rätt sida av kanten."

Viktigt med dialog

Han avslutar inlägget med att poängtera hur viktig dialog och samtal är för de som vill bli poliser. Han länkar också till en lista på viktiga egenskaper som krävs hos poliser. Bland annat behöver du ha; personlig mognad, kunna fatta beslut, ha tålamod och vara bra på att kommunicera. Och precis som Robert behöver du vara beredd på allt.

Läs hela inlägget nedan:

Vi är först på plats och ser människor stå och vifta åt oss. Vi stannar, hoppar ur bilen och går fram till en...

Posted by Polisen on den 27 maj 2015

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du passa som polis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina skickar pandor till San Francisco

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

2 timmar sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.