Sökande efter Lisa Holm.
Sökande efter Lisa Holm. - Foto: Polisen / TT

Så hjälper svenskarna till att leta efter Lisa

Sökandet efter Lisa Holm fortsätter – även via sociala medier.


17-åriga Lisa Holm från Skövde har varit försvunnen sedan söndags kväll vid 18.23, då hon senast hördes av när hon sms:ade sina föräldrar om att hon var på väg hem.

Under tisdagen valde polisen att gå ut med namn och bild på Lisa, i hopp om att något sett henne. Hittills har man hittat en handske som pappan identifierat, ett mobilfodral samt delar från en mobildisplay som tillhör Lisa.

På sociala medier engagerar sig många i sökandet efter 17-åringen. Jennifer Wikman, 27, har startat gruppen Hitta Lisa Holm på Facebook, för att försöka hjälpa till.

– Jag känner inte Lisa men jag blev så fruktansvärt upprörd av försvinnandet och kände att jag vill göra något för att hjälpa till, jag har själv haft en syster som varit försvunnen, säger Jennifer till Nyheter24 och fortsätter:

– Man vet ju inte vad som kan hända, personen kan ju höra av sig eller man kanske får tips till gruppen från någon som inte vågar ringa polisen. Att bara synas i sociala medier är oerhört viktigt.

Och på Twitter engagerar sig folk under hashtagen #HittaLisaHolm och #Lisa Holm.

Här är polisens signalement:

"Lisa är 165 cm lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosa/vit Henry Loyd-jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans."

Om du sett eller har upplysningar om var flickan är ring polisen på 114 14.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nordea-chefen: Bedrägerivågen värst i Sverige

JO granskar ännu en Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare ett fall kopplat till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

1 timme sedan
Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.