Titti Assarson med sin dotter.
1 av 4
Titti Assarson med sin dotter. - Foto: Privat
Tittia Assarson har tidigare skrivit en uppmärksammad debattartikel om oljan.
2 av 4
Tittia Assarson har tidigare skrivit en uppmärksammad debattartikel om oljan. - Foto: Privat/TT
Hampa.
3 av 4
Hampa. - Foto: Ap / TT
Oljan innehåller en liten mängd THC.
4 av 4
Oljan innehåller en liten mängd THC. - Foto: Wikimedia commons

Socialtjänsten: Ja, mamman får ge sitt barn cannabisolja

Oljan med THC accepteras av Socialtjänsten.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Titti Assarson har under ett halvårs tid gett hampaolja till sin dotter och nu har socialtjänsten accepterat behandlingen. I en uppmärksammad debattartikelNyheter24 berättar hon sin historia.

Dottern, som är tio år gammal, har haft epilepsi under två år och fick kraftiga biverkningar av medicinen som skrevs ut av sjukvården. Enligt en bedömning från socialtjänsten led dottern av ångest, självmordstankar och självskadebeteende som följd av medicinering.


Bildkälla: Privat/TT

– Man kan ge 5, 15 eller 20 mediciner men det kommer inte att göra skillnad, säger Assarson som är glad att hon äntligen hittat något som hjälper dottern.

Cannabisoljan däremot, som innehåller en liten mängd THC, gav däremot inga biverkningar och tog bort symptomen på epilepsi. Men när Assarson berättade för läkaren att hon ersatt medicinen med oljan skickade läkaren en anmälan till socialtjänsten.

Socialtjänsten vill inte uttala sig om det specifika fallet men har bedömt att det inte krävs någon åtgärd och utredningen har lagts ner.

– Nu är jag lättad över att vi kan fortsätta med oljan, säger Assarson som vill berätta sin historia för att hjälpa andra.

– Den här berättelsen behövs. Vissa tror att jag är för droger, det är inte det jag är. Jag är för medicineringen, säger hon.

/