Stockholm

15-årig flicka försvann från svensk småstad – befinner sig i Syrien

Staden Homs har drabbats hårt av kriget, här en bild från 2014.
Staden Homs har drabbats hårt av kriget, här en bild från 2014. Foto: TT/Ap

Ska ha rymt tillsammans med sin pojkvän.


Läs mer

Förra året nåddes familjen av mardrömsbeskedet, skriver Aftonbladet. Deras 15-åriga dotter hade varit borta i nästan en månad och nu kom samtalet – hon berättade att hon befinner sig i Syrien.

– Hon säger att hon är i Homs och att hon nu sitter i en lägenhet tillsammans med flera andra kvinnor, hon är livrädd eftersom det bombas precis där hon är, säger flickans mamma till Aftonbladet.

Flickan, som enligt Aftonbladet kommer från en mindre kommun i södra Sverige, ska ha rymt tillsammans med sin äldre pojkvän. Han ska nu, enligt flickans mamma, vara på väg för att ansluta sig till Al-Qaidas syriska gren – Al Nusra.

15-åringen har också berättat för sin mamma att hon snart ska flytta till en annan stad tillsammans med pojkvännen.

– Han ska börja någon slags militär träning och hon ska bo tillsammans med andra kvinnor, säger hon till Aftonbladet.

Enligt flickans mamma arbetar UD med fallet, och för Aftonbladet bekräftar rikskrim försvinnandet, men nu väntar familjen oroligt på ytterligare besked. Senast mamman hörde av sin dotter var i lördags.

– Jag väntar på att hon ska höra av sig igen, men det är tyst. Jag kan inte beskriva hur fruktansvärt det här är och önskar bara att jag kunde resa dit själv och hämta henne, säger hon till Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.