Nerijus Bilevicius.
1 av 4
Överklagar omhäktningen. - Foto: tt bild
Minnesplats, Lisa Holm.
2 av 4
Lisas död har berört hela landet. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Blomberg, där kaféet låg.
3 av 4
Blomberg, där kaféet låg. - Foto: TT bild
Polisbil.
4 av 4
En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen. - Foto: tt bild

Därför överklagar äldre brodern häktningen för mordet på Lisa Holm

"Min klient förnekar bestämt brott".


Det har gått två dagar sedan den äldre brodern, en 35-årig litauisk man, omhäktades i fallet Lisa Holm. Sedan tidigare har den yngre brodern samt kvinnan som var misstänkt släppts.

I dag överklagar 35-åringen tingsrättens beslut om omhäktning, meddelar hans advokat Inger Rönnbäck enligt Göteborgs-Posten.

– Min klient förnekar bestämt brott och vi har inte fått så tydlig redovisning i ärendet att vi kan nöja oss. Vi vill ha häktningen prövad en gång till och jag kommer att lämna in överklagan under dagen, säger hon.

Omhäktningen skedde i tisdags och gäller i en månad.

– I det fall min klient ska vara häktad anser vi att det inte ska vara en månad. Det finns inget så speciellt i detta fall som motiverar att man ska frångå de normala reglerna, säger Rönnbäck som även uppger att de inte fått så mycket information om bevisningen:

– När jag som försvarare inte vet mer om den tekniska bevisningen kan jag inte annat än att utgå från att det är ett oklart bevisläge. Man har släppt den andre mordmisstänkte men han är tydligen fortfarande misstänkt för mord och det är märkligt, är man misstänkt så är man, säger Inger Rönnbäck till GP.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras efter bombhot

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.